Aktualno Konferencijske vijesti Ukratko

Uskoro konferencija digi T.I.M.E. o trendovima u tehnologiji, medijima i telekomunikacijama

digi
Kata Pranić

Konferencija digi T.I.M.E. na kojoj će biti predstavljanje trendova u tehnologiji, telekomunikacijama, medijima, prošireno na područje zabave i igara, u organizaciji PwC Hrvatska i poslovnog tjednika Lider održat će se 13. veljače.

Nastavak je prijašnje serije evenata TMT trendova, ali i dalje ostaje glavna konferencija koja će okupljati vodeće ljudi sektora tehnologije, medija i telekoma.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati aktualnih globalnih istraživanja provedenim među izvršnim direktorima i predsjednicima kompanija izravno vezanim uz tehnološke transformacije.

Prošle je godine bilo dosta zbivanja u TMT industriji; plasirani su inovativni proizvodi, nastavljena digitalizacija TMT kompanija, bilo je mnogo M&A aktivnosti, a planiranje 5G je bilo u jeku. Ipak, ukupni prinosi dioničara 40 najvećih izlistanih operatora bili su slabi i iznosili su samo 10 posto kumulativno u zadnje tri godine, znatno iznad prosječnih tržišnih indeksa za isti period.

Jedna od ključnih tema u ovoj godini će biti rollout i komercijalizacija 5G, a s druge strane kupci traže više za što su spremni platiti čak i manje. Tako će ključna aktivnost telekoma biti planiranje te investicije, kao i nalaženje pravog načina monetizacije u čemu će značajna biti uloga država i regulatora.

Druga glavna tema u TMT području bit će digitalizacija radne snage. Prezentaciju „Trendovi u tehnologiji, medijima i telekomunikacijama“ održat će Dejan Ljuština, PwC Hrvatska, koji će govoriti o ključnim trenodvima u digitalu, telekomunikacijama, medijima za 2019.

Neki od sudionika konferencije su: Miklos Zarand – PWC Hungary, Gordana Kovačević – Ericsson Nikola Tesla, Miran Gosta – HAKOM, Tomislav Makar – A1, Boris Drilo – HT, Alan Sumina – Nanobit, Hrvoje Balen – Algebra, Bernard Gršić – Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Tanya Šplajt Brainović – Addiko grupa, Ranko Jelača – Telekom Slovenija i Bojan Jerbić – Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Komentari