Konferencijske vijesti
StoryEditor

Vedrana Jelušić Kašić otkrit će gdje ima prostora za podršku EBRD-a

04. Ožujak 2014.

Europska banka za obnovu i razvoj do sada je u hrvatski poljoprivredno-prehrambeni sektor uložila oko pola milijarde eura.

Uglavnom se radilo o ulaganjima kroz suradnju s velikim sustavima u tom sektoru, poput Agrokora, Atlantic Grupe te Podravke, no, EBRD u svojoj strategiji za Hrvatsku i dalje ima potporu malom i srednjem poduzetništvu i maksimizaciju učinaka članstva u EU, gdje ima prostora i za pomoć manjim subjektima u sektoru.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić Kašić bit će jedna od govornica na konferenciji Prehrambena industrija - prilike za rast, koja će biti održana ovog petka, u zagrebačkom hotelu Westin. Ona će govoriti o potencijalima za suradnju u prehrambenom sektoru u Hrvatskoj i regiji, s naglaskom na projekte u prehrambenoj industriji koji su osobito zanimljivi za financiranje od strane EBRD-a.

Jedan od takvih projekata, koje je EBRD podržao, uspješno je okončan prije nekoliko mjeseci. Riječ je o projektu ‘Potpora kvalitetnim prehrambenim proizvodima u Hrvatskoj za poboljšanje veza poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i proizvođača‘, koji je rezultirao zaštitom naziva sa zemljopisnim oznakama neretvanskih mandarina i baranjskog kulena.

Što će EBRD sličnoga iduće podržati, doznat ćemo na konferenciji Prehrambena industrija - prilike za rast, o kojoj detalje možete vidjeti OVDJE

06. svibanj 2024 15:07