Konferencijske vijesti
StoryEditor

Visoka koncentracija moći (i ljepote!)

01. Prosinac 2013.

Liderova regionalna konferencija ‘Žene u biznisu‘ ove će se godine održati 5. prosinca u Hypo centru uza zanimljive panele i razgovore s uspješnim ženama. Tom prilikom predstavit će se i Liderov popis 300 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu. Treći susret okupit će vlasnice, direktorice i menadžerice tvrtki u regiji koje će iznijeti svoj pogled na biznis.

Konferenciju će otvoriti psihologinja Mirjana Krizmanić s temom kako preskočiti zapreke. O tome kako su postale uspješne, svladavale zapreke te koji su im savjeti najviše pomogli u razgovorima jedan na jedan otkrit će liječnica Nela Sršen, čelnica tvrtke Brainswork iz Beča Selma Prodanović te Sanja Popović-Pantić, predsjednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Na okruglom stolu ‘Žena je ženi…‘ otvorit će se često spominjani problem da žene nisu potpora drugim ženama u poslovnom svijetu, nego često suparnice. O svojim iskustvima govorit će odvjetnica Natalija Lacmanović, scenaristica i kolumnistica Jelena Veljača, vlasnica izdavačke kuće Maja Enis, Dubravka Vrgoč iz Zagrebačkog kazališta mladih te jedini muškarac Drenislav Žekić.

Na drugom okruglom stolu o inovacijama i ženama govorit će Ana Burica i Josipa Majić, a o tome kako ženski pogled djeluje na poslovne odluke i inovacije Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle, predsjednica Uprave Tele 2 Malin Elisabeth Holmberg te Vida Demarin iz Poliklinike Aviva te s muške strane poslovni anđeo Saša Cvetojević.

Dolazak su potvrdile i ostale moćne žene biznisa: suvlasnica Atlantic Grupe Lada Fiorio Tedeschi, članica Uprave HT-a Irena Jolić Šimović, predsjednica NO-a Euroherca Mladenka Grgić, voditeljica hrvatskog ureda EBRD-a Vedrana Jelušić Kašić, čelnica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec te mnoge druge. Lider će ove godine prvi put najmoćnijim ženama dodijeliti priznanja.

19. travanj 2024 22:43