Aktualno Konferencijske vijesti

Žene u biznisu: Zdenka Infeld objasnila kako je postigla uspjeh

Infeld
Zdenka Infeld; Foto: Ratko Mavar/Lider
Edis Felić

Uspješna austrijska poduzetnica hrvatskog porijekla Zdenka Infeld bila je sugovornik Petru Štefaniću na ‘one on one’ kome je ispričala svoj poslovni put. Vlasnica je i predsjednica uprave tvrtke Thomastik-Infeld Vienna, globalnog lidera i jednog od najvećih proizvođača žica za gudačka i trzalačka glazbala na svijetu. Proizvodnja je organizirana u Beču gdje je zaposleno 225 ljudi te 28 u kopenhaškom Jargar Strings, nekad konkurentskoj tvrtki koju je Infeld kupila 2016. Izvoze u 105 zemalja, a među referencama su Njujorška i Bečka filharmonija, kao i mnoge druge te primjerice Stefan Milenković.

>>>Jadranka Sloković: Žene u odvjetništvu i sudstvu imaju prednost nad muškarcima jer lakše prate detalje

– Obje su tipične ženske tvrtke. Znam za svaku svoju zaposlenicu, čak i za njihove osobne probleme – rekla je Infeld.

Petar Štefanić i Zdenka Infeld, Foto: Ratko Mavar/Lider

Udala se za Petera Infelda, ispričala je kako je prvih pet godina učila procedure, u čemu je kvalitet proizvoda. Prije toga u Zagrebu se bavila trgovinom antikviteta. Danas je njezina bečka tvrtka koju je naslijedila od supruga jedna od dvije najjače u svijetu. U njenom vlasništvu nalazi se i imanje obitelji Esterhazy, najvećih ugarskih veleposjednika. Na njemu tri puta godišnje organizira izložbe koje traju po tri mjeseca i besplatne su za javnost. Njena privatna umjetnička zbirka jedna je od najznačajnijih u Europi a broji preko 14 tisuća slika. U njoj se nalaze uglavnom djela suvremenog slikarstva poput Picassa, Warhola, Dalija, Klimta, Miroa, Giacomettija, Schielea, Kokoschke…

Sva autorska prava pridržana © Ratko Mavar/Lider

Objavljuje LiderČetvrtak, 6. prosinca 2018.

>>>Sankari: Ako želite biti uspješne, morate ići u korak s najuspješnijima

Njezin je poslovni i privatni život kao stvoren za film, s brojnim usponima i padovima i ljubavnim zapletima. Prvi joj je suprug poginuo u prometnoj nesreći kada su imali dvoje male djece. Ostavši sama prebrodila je sve krize i uspjela. Kaže da se ne planira vratiti u Hrvatsku jer je riječ o posebnoj proizvodnji za koju je potrebna duža obuka.

Komentari