Konferencijske vijesti
StoryEditor

Zvijezda londonskoga kazališnog neba stiže na Liderovu konferenciju

26. Studeni 2015.

Na ovogodišnjoj Liderovoj konferenciji ‘Žene u biznisu’ koja se 3. prosinca održava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu ugostit ćemo i glumicu Zrinku Cvitešić. Ta svestrana Karlovčanka u razgovoru s Davorom Bilmanom otkrit će nam buduće poslovne planove, koji uključuju i inozemnu glazbenu karijeru.

Zrinka Cvitešić završila je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu 2002. i dotad je već odigrala manje uloge u nekoliko filmova. Te godine dobila je glavnu ulogu u filmu ‘Konjanik’. Film ‘Što je muškarac bez brkova?’ donio joj je nagradu na Sarajevskome filmskom festivalu, a 2009. snimila je hvaljenu bosansku dramu ‘Na putu’ Jasmile Žbanić. Ulogom u mjuziklu ‘Once’, koji je premijerno izveden 2013. u Dublinu i Londonu, Cvitešić se proslavila kao nova zvijezda na londonskome kazališnom nebu čiju su izvedbu nahvalili vrsni svjetski kritičari.

Ovogodišnja konferencija ‘Žene u biznisu’ održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Na njoj ćemo okupiti i vlasnice, direktorice i menadžerice tvrtki čije će iskustvo i pogledi na biznis pokazati kako funkcioniraju na visokim položajima.

Tom ćemo prilikom, kao i dosad, predstaviti rang-listu tristo najmoćnijih žena Hrvatske, koju je lani predvodila Agrokorova Ljerka Puljić, a na njoj su se našle i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska Malin Holmberg te druge uspješne poslovne žene.

Zemlja partnerica ovogodišnjeg susreta ‘Žene u biznisu’ jest Švedska, koja je napravila jedan od najvećih iskoraka u pozicioniranju žena u svim slojevima poslovnog i društvenog života zahvaljujući svojoj feminističkoj politici. U povodu toga očekuje se dolazak na konferenciju švedske ministrice za socijalnu sigurnost Annike Strandhälln i visokopozicioniranih predstavnica švedskog biznisa kao što je Irena Dobosz, regionalna menadžerica za održivost i korporativne komunikacije u IKEA-i, zadužena za provedbu politike ravnopravnosti u toj tvrtki. 

Više o konferenciji ‘Žene u biznisu’ doznajte na https://lider.media/zene-u-biznisu-2015/

19. travanj 2024 05:25