Kripto
StoryEditor

Američki političar Warren Davidson ponavlja poziv za smjenu Garya Genslera nakon pobjede Grayscalea

31. Kolovoz 2023.

Američki kongresmen Warren Davidson i dalje se zalaže za smjenu Garya Genslera s mjesta predsjednika Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) nakon nedavne pobjede Grayscalea na sudu protiv agencije.

Dionici u industriji i šira kripto zajednica vjeruju da su Gensler i SEC-ova regulacija provedbenim pristupom prema kripto industriji uzrokovali više štete nego koristi malim ulagačima.

Davidson se osvrnuo na Genslerovo svrgavanje

Zastupnik Warren Davidson nastavlja kritizirati vodstvo SEC-a u vezi s kriptom, navodeći da sudska presuda u korist Grayscalea dodatno dokazuje da su Genslerovi postupci ‘proizvoljni i hiroviti‘, pozivajući se na riječi iz presude.

Grayscale je dobio tužbu protiv SEC-a na sudu, koja je odobrila zahtjev tvrtke Komisiji da preispita svoj zahtjev za pretvaranje Grayscale Bitcoin Trusta u spot bitcoin ETF.

U travnju je Davidson, izjavio kako će uvesti zakon kojim će se Gensler smijeniti s mjesta predsjednika SEC-a i zamijeniti ulogu predsjedavajućeg s ulogom izvršnog direktora kao način ‘ispravljanja dugog niza zloporaba‘.

Predsjednik Odbora za financijske usluge Američkog doma, Patrick McHenry iz republikanske stranke, također je reagirao na pobjedu Grayscalea.

- Križarski rat predsjednika SEC-a Garya Genslera protiv ekosustava digitalne imovine raspada se pod povećalom sudova. Ovo je još jedan primjer zašto se sveobuhvatni regulatorni okvir mora donijeti zakonom – rekao je.

McHenry, koji je također ranije komentirao Genslerovo postupanje prema spot bitcoin ETF-ovima, istaknuo je da je jedini razlog zašto bi se predsjednik SEC-a usprotivio takvom proizvodu je taj jer želi ‘potpuno ubiti kripto‘ u SAD-u.

Još jedan gubitak za SEC

S druge strane, pobjeda Grayscalea ne znači automatski da će SEC odobriti ETF, koju Komisija tijekom godina uporno odbija. Međutim, postoji nada da bi s najnovijim razvojem događaja mogla postojati šansa da traženi financijski proizvod bude odobren u Sjedinjenim Državama.

Osim Grayscalea, SEC je nedavno izgubio i od Ripplea, kojeg je agencija optužila za neregistriranu prodaju vrijednosnih papira koja uključuje token XRP. U pravnoj bitci, koja traje već tri godine, američki sudac presudio je da XRP nije vrijednosni papir ako se prodaje na sekundarnim tržištima.

04. svibanj 2024 07:18