Kripto
StoryEditor

Binance sponzorira The Weekndovu glazbenu turneju

04. Lipanj 2022.
The Weeknd

Popularni glazbenik The Weeknd prvi je put zakoračio na NFT scenu početkom prošle godine dok se tržište zahuktavalo, a od tada je nastavio povlačiti poteze. Najnoviji od njih je angažiranje najveće svjetske kripto mjenjačnice u nadolazećoj svjetskoj turneji i pokretanje tematski povezanih NFT-ova.

Jučer su Binance i The Weeknd najavili da će mjenjačnica sponzorirati umjetnikovu svjetsku turneju After Hours 'Til Dawn, koja počinje u srpnju. Binance ju opisuje kao 'turneju s kripto pogonom' i tvrdi da će to biti prva globalna koncertna turneja koja će koristiti Web3 tehnologiju za iskustva obožavatelja.

Binance će surađivati s inkubatorom zajednice HXOUSE sa sjedištem u Torontu kako bi razvio NFT kolekciju oko turneje. Posjetitelji koncerata također će dobiti virtualnu ulaznicu koja se može iskoristiti za prigodne NFT-ove.

Kao dio partnerstva, Binance će donirati 2 milijuna dolara humanitarnom fondu XO, koji je Weeknd osnovao ranije ove godine u ulozi Svjetskog programa za hranu Ujedinjenih naroda (WFP). Weeknd i Binance također će surađivati na dodatnim NFT-ovima i donirati 5 posto od prodaje fondu.

The Weeknd, pravim imenom Abel Tesfaye, prvi je put ušao u NFT prostor u travnju 2021. izdavanjem umjetničkih djela putem platforme Nifty Gateway. U listopadu prošle godine pridružio se upravnom odboru Autographa, NFT platforme čiji je suosnivač NFL zvijezda Tom Brady, a od tada je objavio vlastite ethereum NFT-ove putem platforme.

Weeknd je također uložio u Everyrealm, tvrtku koja ulaže i razvija virtualne NFT zemljišne nekretnine u metaverse videoigrama poput The Sandboxa i Decentralanda.

30. travanj 2024 05:09