Kripto
StoryEditor

Bitcoin obveznice Salvadora dobile regulatorno odobrenje, planirano lansiranje u prvom kvartalu 2024.

12. Prosinac 2023.

Dugo očekivane bitcoin obveznice Salvadora, poznate i kao ‘vulkanske obveznice’, navodno su dobile regulatorno odobrenje za lansiranje početkom 2024. godine.

Volcano Bond odobrila je Komisija za digitalnu imovinu Salvadora i očekuje se da će biti pokrenute tijekom prvog kvartala 2024., prema izjavi Nacionalnog ureda za bitcoin 11. prosinca.

Državni pro-bitcoin čelnik Nayib Bukele također je naizgled potvrdio vijest u vlastitoj objavi, dok je također ponovno objavio nekoliko objava napominjući da će obveznice biti izdane u prvom kvartalu 2024.

Mogućnost da zemlja izda Volcano obveznice prvobitno se pojavila u studenom 2021. Salvador je 11. siječnja prvi put donio značajan zakon koji daje pravni okvir za obveznice podržane bitcoinom. Volcano Bond namijenjen je otplati državnog duga i financiranju izgradnje predloženog ‘Bitcoin grada’ u zemlji.

Zemljin Nacionalni ured za bitcoin je rekao da će obveznica biti izdana na platformi Bitfinex Securities, mjestu za trgovanje dionicama i obveznicama temeljenim na blockchainu, registriranom u Salvadoru.

To signalizira početak tržišta kapitala temeljenog na bitcoinu u zemlji, s obveznicama koje će trajati 10 godina i plaćati 6,5% godišnjeg povrata vlasnicima.

Salvador je nedavno pokrenuo projekt rudarenja bitcoina od 241 megavata vrijedan milijardu dolara koji će iskoristiti vulkanske resurse zemlje kroz partnerstvo s Luxor Technologyjem. Conchagua je ime vulkana koji će pokretati rudarske operacije u zemlji.

Odobrenje dolazi gotovo 21 mjesec nakon što je bivši ministar financija zemlje, Alejandro Zelaya, rekao da će Volcano Bond biti pokrenut sredinom ožujka 2022.

05. svibanj 2024 10:27