Kripto
StoryEditor

BlackRock službeno podnio zahtjev i dokumentaciju za spot ethereum ETF

17. Studeni 2023.

Nakon nekoliko tjedana nagađanja nakon registracije iShares Ethereum Trusta u Delawareu, BlackRock je SEC-u podnio prospekt S-1 za investicijski proizvod.

Ovo je drugi fond kojim se trguje na burzi (ETF) povezan s kriptovalutama koji tvrtka želi pokrenuti nakon spot zahtjeva za bitcoin ETF.

Prošlog je tjedna najveći upravitelj imovinom registrirao korporativni entitet pod nazivom iShares Ethereum Trust u Delawareu, ukazujući na svoje namjere da podnese zahtjev za spot ETF koji prati performanse druge najveće kriptovalute.

BlackRock je 16. studenoga službeno podnio S-1 prospekt američkom regulatoru vrijednosnih papira.

Kao i kod bitcoin zahtjeva, koji je podnesen u lipnju ove godine, BlackRock je imenovao Coinbase kao čuvara koji će skrbiti oko ethera.

U podnesku se ne spominje hoće li trust aktivno stakeati ether i dijeliti dividende dioničarima iz prinosa.

Podsjetimo, registracija iShares Ethereum Trusta od prošlog tjedna imala je trenutni utjecaj na cijenu ethera, koja je u satima porasla za 200 dolara. Sada, međutim, najveći altcoin trguje ispod dvije tisuće dolara.

Također je vrijedno napomenuti da, iako je BlackRock doista podnio zahtjev za spot ETF-ove koji prate bitcoin i ether, tvrtka je opovrgnula nedavne glasine da je imala takve namjere za spot ripple ETF.

To se dogodilo nakon lažne vijesti da je BlackRock registrirao XRP Trust u Delawareu. Slučaj je nedavno predan lokalnim vlastima.

19. svibanj 2024 04:29