Kripto
StoryEditor

Cijena XRP-a porasla nakon lažne vijesti o zahtjevu BlackRocka za ETF

14. Studeni 2023.
Ripple coin, XPR

Cijena XRP-a porasla je u ponedjeljak s 0,65 na 0,73 dolara nakon vijesti da je najveći upravitelj imovine na svijetu BlackRock registrirao iShares XRP Trust u Delawareu.

Međutim, kasnija izvješća potvrdila su da je navodna registracija lažna vijest, čime se cijena XRP-a vratila na 0,65 dolara.

Prema web stranici države Delaware, postoji entitet registriran pod brojem datoteke 2619091 pod nazivom ‘iShares XRP Trust‘.

Iako se čini da je prijava pod imenom izvršnog direktora BlackRocka koristila BlackRockovu adresu, analitičar Bloomberg ETF-a Eric Balchunas potvrdio je da BlackRock zapravo nije podnio takvu registraciju.

- Ovo je lažno! Potvrdio je BlackRock. Neki luđak mora da je dodao koristeći izvršno ime BlackRocka - objavio je Balchunas u ponedjeljak na X-u.

Razvoj događaja možda je naznačio da će BlackRock uskoro podnijeti zahtjev za XRP ETF Komisiji za vrijednosne papire (SEC), no taj potez nije vrlo izgledan.

Prošlog tjedna, upravitelj imovinom registrirao je iShares Ethereum Trust u Delawareu neposredno prije nego što je NASDAQ podnio zahtjev za spot ethereum ETF u ime upravitelja. Cijena ethera porasla je iznad 2.000 dolara nakon vijesti.

SEC tek treba odobriti kripto ETF, iako neki analitičari sumnjaju da bi mnoštvo spot bitcoin ETF-a moglo biti odobreno do kraja tjedna.

18. svibanj 2024 10:25