Kripto
StoryEditor

Coinbase blokirao 25.000 adresa povezanih s ruskim nezakonitim korisnicima

09. Ožujak 2022.

Iz Coinbasea su priopćili kako su blokirali preko 25.000 adresa povezanih s ruskim pojedincima ili entitetima za koje se vjeruje da se bave nezakonitim aktivnostima.

Kripto mjenjačnica je dodala da su ti računi identificirani kroz vlastite 'proaktivne istrage' i da su adrese podijeljene s američkom vladom kako bi se pružila daljnja potpora provedbi sankcija.

- U posljednjih nekoliko tjedana vlade diljem svijeta uvele su niz sankcija pojedincima i teritorijima kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu. Sankcije igraju ključnu ulogu u promicanju nacionalne sigurnosti i odvraćanju nezakonite agresije, a Coinbase u potpunosti podržava te napore državnih tijela - izjavio je glavni pravnik Coinbasea Paul Grewal u blogu prije dva dana.

Grewalova objava kaže kako Coinbase ima za cilj odigrati svoju ulogu u pružanju potpore 'kritičnim gospodarskim sankcijama' koje su nametnute ruskim pojedincima i entitetima usred invazije na Ukrajinu.

Kako bi pružila tu potporu, mjenjačnica navodi kako poduzima korake za blokiranje pristupa sankcioniranim akterima, otkrivanje pokušaja utaje sankcija i predviđanje prijetnji. To uključuje postupke provjere potencijalnih korisnika u odnosu na popise sankcioniranih pojedinaca ili subjekata i praćenje IP adresa koje pripadaju sankcioniranim dijelovima svijeta, poput Sjeverne Koreje.

Glasnogovornik Coinbasea izjavio je prošlog tjedna da mjenjačnica surađuje s vodećim dobavljačima obavještajnih podataka o prijetnjama u industriji koji se usredotočuju na praćenje novih rizika širom svijeta.

Grewalov post na blogu također se zalaže za kripto tehnologiju koja poboljšava napore u pogledu usklađenosti sa sankcijama.

Prema Coinbaseu, digitalna imovina ima svojstva koja prirodno odvraćaju zajedničke pristupe izbjegavanju sankcija. Ta svojstva, kako se izvješćuje, uključuju javnu prirodu blockchaina, koji nude 'neviđenu vidljivost u detaljima transakcija'.

Iz Coinbasea su također istaknuli sljedivost blockchain sustava i činjenicu da su transakcije trajne i nepromjenjive nakon što se zabilježe na blockchainu.

02. svibanj 2024 09:52