Kripto
StoryEditor

Coinbase dao podršku za meme token bonk, koji je porastao 50 posto u jednom danu

14. Prosinac 2023.

Coinbase je službeno objavio svoju podršku za bonk, zvijezdu u usponu u sektoru meme kriptovaluta. Ova podrška označava značajnu prekretnicu za bonk, relativno novi meme token u ekosustavu solane.

Od 14. prosinca 2023. Coinbase je otvorio vrata za transfere bonka. Međutim, poziva na oprez da se prijenosi moraju obavljati isključivo preko solane kako bi se izbjegli potencijalni gubici.

Coinbaseova podrška došla je u pravom trenutku za bonk. Ovaj meme token na solani zabilježio je porast vrijednosti od impresivnih 50 posto na dan uvrštenja. No, u posljednjih 30 dana bonk je ukupno porastao preko 700 posto, što pokazuje koliko je meme kultura u kripto prostoru snažna.

Ovaj skok doveo je bonk do zavidne pozicije kao trećeg najvećeg meme tokena na temu psa prema tržišnoj kapitalizaciji. Još uvijek zaostaje za liderima dogecoinom i shiba inuom.

Čimbenici iza meteorskog uspona bonka su višestruki. Ključni pokretač bila su nedavna uvrštenja na velikim kripto mjenjačnicama kao što su Binance i KuCoin.

Osim toga, sam ekosustav solane bilježi značajan rast. To je osobito istinito u DeFi sektoru, u kojem metrika TVL (total value locked) značajno raste iz tjedna u tjedan.

Ovaj optimističan trend na tržištu meme tokena nije izoliran samo na bonk. Drugi značajni igrači poput dogecoina, shiba inua, flokija i pepea također su zabilježili značajne dobitke. To bi potencijalno moglo signalizirati snažan oporavak i ponovno zanimanje ulagača za meme kriptovalute.

Coinbaseova podrška za bonk i izlistavanje tokena na drugim velikim mjenjačnicama pozicioniralo ga je kao moćnog kandidata za sljedeći perspektivni meme token.

01. svibanj 2024 14:03