Kripto
StoryEditor

Dionice Coinbasea skočile 11 posto nakon odličnih kvartalnih rezultata

16. Veljača 2024.

Najveća američka kripto mjenjačnica Coinbase izvijestila je o uspješnim rezultatima u posljednjem kvartalu 2023. godine. Rezultati tvrtke sa sjedištem u San Franciscu za četvrto tromjesečje 2023. pokazali su da je tvrtka prijavila dobit od 273,4 milijuna dolara, u usporedbi s gubitkom od 557 milijuna dolara u istom kvartalu prije godinu dana. U trećem tromjesečju 2023. Coinbase je prijavio gubitak od dva milijuna dolara.

Coinbase također zarađuje od kamata zarađenih na svom stablecoinu USDC-u, koji je pomogao ostvariti profit koji je skočio gotovo 18 posto na 171,6 milijuna dolara. Tvrtka je priopćila da je ojačala svoju bilancu smanjivši dug za 413 milijuna dolara.

– Sve u svemu, Coinbase je temeljno jača kompanija nego prije godinu dana, a mi smo u dobroj financijskoj poziciji da iskoristimo prilike koje su pred nama – napisala je tvrtka u svom pismu dioničarima.

Kripto mjenjačnica, koja je izašla na Nasdaq 2021., povoljno je trgovala prije nego što je zarada pala. Tržište je snažno reagiralo na izvješće, s dionicama koje su skočile 11 posto nakon zatvaranja burze. Cijena COIN-a trenutno je iznad 165 dolara po dionici i porasla je za 135 posto u posljednjih 12 mjeseci.

Stvari su se popravile za tvrtku nakon teške 2022. i 2023. godine obilježene brutalnim kripto bear marketom, oštrim regulatornim mjerama, tužbama i otpuštanjima. Najznačajnija je bila vijest da je glavni regulator Wall Streeta, Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC), prošle godine tužio mjenjačnicu, navodeći da je prodavala neregistrirane vrijednosne papire putem svoje staking usluge. Coinbase se sada bori za odbacivanje tužbe.

Dobar kvartal Coinbasea rezultat je poboljšanog kripto tržišta. Bitcoin je rastao tijekom 2023. zahvaljujući nadama oko odobrenja spot bitcoin ETF-ova. Naknadno odobrenje dugo očekivanih proizvoda u siječnju samo je pomoglo cijeni imovine. Coinbase pruža skrbništvo i druge usluge gotovo svim izdavateljima ETF-ova, što ga čini još većim igračem u kripto industriji.

26. travanj 2024 16:42