Kripto
StoryEditor

Dogwifhat postao četvrti najveći meme token

14. Ožujak 2024.

Meme token dogwifhat (WIF) bit će prikazan na Sphereu, najmodernijoj koncertnoj dvorani u obliku kugle u Las Vegasu, nakon što su članovi zajednice prikupili dovoljno sredstava za prikaz maskote tokena, malog Shiba Inua koji nosi rozu pletenu kapicu.

Kampanja je prikupila više od 690 tisuća dolara u USDC stablecoinu u donacijama od srijede, završavajući prikupljanje sredstava za manje od četiri dana, objavljeno je na web stranici kampanje.

- Dogwifhat on sphere potpuno financiran - napisao je Ansem, vodeća figura kampanje i jedan od pet kontrolora multisig novčanika koji je primio donacije, u objavi.

Neki su promatrači, međutim, istaknuli da su takvi marketinški potezi tipični za tržišne vrhove. Na primjer, tijekom posljednjeg bull run-a, brojne kripto kompanije stavile su svoja imena na sportske arene, uključujući FTX (koji je kasnije propao) i Crypto.com (koji nije).

Dogwifhat je odmah postao hit od lansiranja krajem prošle godine, pojavivši se kao jedan od najpopularnijih memeova ovog ciklusa kripto tržišta, potaknut naklonošću kripto ulagača prema meme tokenima na temu pasa kao što su dogecoin, shiba inu i bonk.

Nakon što je prikupio pažnju prikupljanjem sredstava, WIF je porastao 39 posto u posljednja 24 sata i postao 46. najveća kriptovaluta, pokazuju podaci CoinMarketCapa.

WIF je također premašio floki kao četvrti najveći meme token po tržišnoj kapitalizaciji, dosegnuvši tržišnu vrijednost od 3,2 milijardi dolara nekoliko mjeseci nakon lansiranja.

Meme tokeni i dalje čine mali, ali rastući dio cjelokupnog kripto tržišta i jedni su od najrizičnijih sektora među ionako nestabilnim kriptovalutama.

27. travanj 2024 19:53