Kripto
StoryEditor

Dominacija bitcoina nad altcoinima porasla na 50 posto prvi put početka ljeta

10. Listopad 2023.

Iako je kretanje cijene bitcoina bilo prilično nevolationo u posljednjih 48 sati, dominacija najveće kriptovalute na tržištu porasla je na 50 posto, najviše od lipnja.

Porast dominacije dolazi jer većina altcoina znatno pada, a chiliz prednjači s padom od 7,3 posto.

Dominacija bitcoina u porastu

Početak prošlog tjedna bio je puno uzbudljiviji za bitcoin, koji je samo u ponedjeljak porastao za više od tisuću i pol dolara kako bi dosegao šestotjedni vrhunac na više od 28.600 dolara. Međutim, brzo je izgubio zamah i vratio se na oko 27 tisuća dolara.

Sljedećih nekoliko dana bilo je manje nestabilno prije nego što je ponovno počeo rasti u četvrtak. Međutim, medvjedi su presreli taj potez i snažno odgovorili. Do petka se bitcoin smanjio na 27.200 dolara nakon što nije uspio osvojiti razinu od 28 tisuća dolara.

Još jedan kratkotrajni porast došao je u subotu kada je bitcoin skočio na 28.300 dolara. Unatoč tome, nije uspio nastaviti ići prema gore i vratio se na oko 28 tisuća dolara, gdje je proveo ostatak vikenda.

Protekla 24 sata također nisu donijela veliku volatilnost, a bitcoin trguje oko 27.300 dolara. Njegova tržišna kapitalizacija ostala je na 535 milijardi dolara, ali je dominacija nad altcoinima porasla na 50 posto prvi put od ranih dana ljeta.

Altcoini u crvenom

Rastuća dominacija bitcoina znači da većina altcoina u posljednje vrijeme nije imala dobre rezultate. Iako nema masivnih gubitnika, sentiment je još uvijek medvjeđi, a crvenilo dominira gotovo svim grafikonima.

To uključuje padove cijena ethereuma, binance coina i polkadota i nešto veće padove koje su zabilježili xrp, solana, dogecoin, matic, litecoin i bitcoin cash.  

Ukupna kapitalizacija kripto tržišta također je pala nekoliko milijardi dolara u ovom vremenskom okviru i još uvijek je ispod 1,1 bilijuna dolara na CoinMarketCapu.

01. svibanj 2024 02:30