Kripto
StoryEditor

Donald Trump posjeduje ethereum vrijedan između 250 i 500 tisuća dolara

14. Kolovoz 2023.
Donald Trump

Najnoviji javni financijski podaci poduzetnika i bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa pokazuju da posjeduje ethereum u vrijednosti između 250 i 500 tisuća dolara

Trumpovi dokumenti o OGE financijskom objavljivanju za 2023. godinu, objavljeni nedavno, sadržavali su stavku opisanu kao ‘novčanik za kriptovalute (Ethereum)‘ čija ju vrijednost stavio između 250 i 500 tisuća dolara.

Sadržaj kripto novčanika vjerojatno je povezan s prodajom nezamjenjivih tokena (NFT) koje je pokrenuo u prosincu 2022. nakon izlaska iz Bijele kuće. Limitirana NFT kolekcija rasprodana je u roku od jednog dana i sastojala se od 44 tisuće digitalnih trgovačkih kartica s bivšim predsjednikom u različitim kostimima i pozama.

Prema izvješćima, Trumpova NFT avantura zaradila je više od 8,9 milijuna dolara, što mu je donijelo oko 298 tisuća dolara u naknadama za licenciranje. Kripto novčanik putem kojeg je prikupljena zarada drži se pod istim Trumpovim entitetom, CIC Digital.

Bivša prva dama Melania Trump također se nakratko bavila NFT-ovima, pretvarajući nekoliko popularnih slika s NASA-inog slijetanja na Mjesec u digitalne komade koji su se prodavali po 75 dolara. Međutim, NASA je kritizirala taj pothvat, navodeći da krši propise svemirske agencije o trgovini.

Zanimljivo je da Trump sada drži kripto, s obzirom na njegov prošli skepticizam. Godine 2019. izjavio je da ‘nije obožavatelj‘ te je kriptovalute opisao kao ‘ne novac‘ i čija se vrijednost ‘temelji na tankom zraku‘.

Trump je 2021., na vrhuncu svoje kampanje za drugi mandat, ponovio svoje stajalište o kriptu, nazvavši klasu imovine ‘lažnom‘.

28. travanj 2024 02:45