Kripto
StoryEditor

Ethereum dosegao 22-mjesečni vrhunac i pokazuje veći rast od bitcoina

26. Veljača 2024.
ethereum

Cijena ethereuma dosegnula je 22-mjesečni maksimum od 3.125 dolara u kasnim noćnim satima, što je najviša cijena od travnja 2022. 

Ethereum je tako u porastu više od 35 posto u posljednjih 30 dana. Trenutna tržišna kapitalizacija iznosi 365 milijardi dolara, te je također najviša od travnja 2022. 

Analitičar kripto tržišta Jacob Canfield primijetio je da je ethereum zatvorio svoj tjedni grafikon iznad velike razine otpora i sada cilja na razinu od 3.350 dolara. 

S krajnjim rokom za odobrenje ethereum spot ETF-a u svibnju ‘stvari postaju zanimljive’, dodao je. 

Nadalje, ethereum je na pragu povijesnog mjesečnog zatvaranja, primijetio je analitičar Rekt Capital. To bi bio tek drugi put u povijesti da se druga najveća kriptovaluta mjesečno zatvori iznad razine od 2.791 dolara u bull marketu

Ethereum je u veljači ostvario impresivan rastu, popevši se s 2.260 dolara prvog u mjesecu na više od 3.100 dolara do sad. Trgovac Satoshi Flipper također je bio naklonjen ethereumu, izjavivši da je 10.000 dolara za jedan ethereum u ovom ciklusu ‘gotovo sigurno’.  

Da bi dosegao tu razinu, ethereum bi trebao porasti 220 posto, što ne zvuči nedostižno u usporedbi s nedavnim rezultatima nekih altcoina. 

Štoviše, ethereum također probija važnu razinu otpora prema bitcoinu. Omjer ETH/BTC je na 0,060, što je vrlo blizu 0,061, gdje će prekinuti tjedni supertrend. 

U osnovi, ethereum je još uvijek u vrlo snažnoj poziciji, sa staking i restaking narativima koji prednjače. Trenutačno je u staking uloženo oko 31 milijun ethereuma, što je jednako više od četvrtine ponude u optjecaju. 

Ako se spot ethereum ETF odobri, vrlo je vjerojatno da će imovina koja podupire fond biti uložena u staking za daljnje prinose. To će smanjiti količinu ethereuma dostupnog na tržištima, uzrokujući šok u ponudi. 

Štoviše, ethereum blockchain je uglavnom deflacionaran od prelaska na proof-of-stake, što znači da se ponuda postupno smanjuje. 

25. travanj 2024 05:23