Kripto
StoryEditor

GameStop lansirao ethereum novčanik

25. Svibanj 2022.
GameStopfoto Shutterstock

Američka tvrtka za videoigre objavila je u priopćenju za javnost da je pokrenula beta verziju novčanika bez skrbništva kako bi omogućila igračima i ostalima pohranu, slanje, primanje i korištenje kriptovaluta i NFT-ova u decentraliziranim aplikacijama na ethereumu.

Novčanik dolazi u obliku proširenja preglednika dostupnog za preuzimanje na web stranici prodavača. Vijest o novčaniku dolazi uoči predstavljanja GameStopovog NFT tržišta zakazanog za drugo tromjesečje ove godine. Tržište će biti pokrenuto u partnerstvu s Immutable X-om, layer 2 rješenjem za skaliranje usmjerenim na NFT-ove za ethereum koje podržava brze i jeftine blockchain transakcije.

GameStop je početkom 2021. postao prva svjetska 'meme dionica' zbog velike i organizirane skupine malih ulagača koji su povećali cijenu dionica s oko 18 na najvišu razinu od 325 dolara u tzv. 'short squeezeu' Wall Street hedge fondova. Događaji, koji su započeli na subredditu /r/WallStreetBets, dospjeli su na naslovnice diljem svijeta i izazvali kaos na tržištima dok su se trgovci okretali AMC-u i drugim dionicama. Koristeći svježi kapital i oživljenu popularnost kako bi preokrenuo svoje poslovanje, GameStop je od tada poduzeo korake za prihvaćanje NFT-ova, pokrenuvši namjenski odjel za razvoj NFT tržišta za igrače.

GameStop se nada da će novo lansiranje ethereum novčanika pomoći tvrtki da razvije svoju bazu kupaca i privuče ih u vlastiti ekosustav Web3 aplikacija.

02. svibanj 2024 13:08