Kripto
StoryEditor

Južna Koreja igra sve veću ulogu u doprinosu volumena trgovanja na kripto tržištu

19. Studeni 2023.

Trgovci u Aziji, posebno u Južnoj Koreji, odigrali su važnu ulogu u poticanju neočekivanog porasta volumena tržišta digitalne imovine. Podaci CCData-e otkrivaju značajan porast tržišnog udjela za južnokorejske kripto mjenjačnice.

U studenom je njihov tržišni udio porastao na 12,9 posto, što je značajno povećanje u odnosu na 5,2 posto zabilježenih u siječnju. Taj je porast u skladu s općim porastom volumena trgovanja zabilježenim na tržištu digitalne imovine tijekom listopada i studenog.

Južnokorejski trgovci pokreću val altcoina

Od početka listopada tržište digitalne imovine doživjelo je rast, potaknut rastućim optimizmom oko potencijalnog odobrenja američkih kripto spot ETF-ova.

Bitcoin je u posljednjih mjesec dana zabilježio rast vrijednosti od gotovo 40 posto, dok su solana i avalanche svjedočili još značajnijim porastima.

Analitičari CryptoQuanta, blockchain podatkovne platforme podrijetlom iz Južne Koreje, istaknuli su da trgovci u Južnoj Koreji igraju značajnu ulogu u povećanju volumena trgovanja altcoinima. Chung Hochan, voditelj marketinga CryptoQuanta, pripisuje ovaj trend nepostojanju terminskog tržišta za male ulagače u Južnoj Koreji.

Ova odsutnost navela je male ulagače u zemlji da istraže ostale mogućnosti na kripto tržištu, posebno s altcoinima. Povećani interes pridonio je velikom rastu tržišta altcoina u usporedbi s drugom investicijskom imovinom.

Južnokorejska kripto zajednica raste

Južna Koreja stekla je priznanje za svoju robusnu blockchain i kripto zajednicu, a najpoznatiji primjer bio je neslavni Terraform Labsa Do Kwona, uma koji stoji iza algoritamskog stablecoina terraUSD.

Međutim, korejska kripto zajednica suočila se s preprekama nakon terrinog kolapsa u svibnju 2022. Unatoč tome, mnoge kripto tvrtke smatraju Južnu Koreju značajnom prilikom, posebno usred sve većih regulatornih izazova u SAD-u.

28. travanj 2024 10:18