Kripto
StoryEditor

Kripto lobistička skupina tužila američko Ministarstvo financija

13. Listopad 2022.

Ured za kontrolu inozemne imovine Ministarstva financija suočava se s tužbom zbog zabrane DeFi aplikacije Tornada Casha.

Izvršni direktor Coin Centra Jerry Brito objavio je danas na Twitteru da je vodeća kripto lobistička skupina podnijela tužbu na sudu osporavajući ovlasti OFAC-a da sankcionira pametne ugovore Tornado Casha.

- Ne samo da se borimo za prava na privatnost, već ako se dopusti da ovaj presedan stoji, OFAC bi mogao dodati cijele protokole poput bitcoina ili ethereuma na popis sankcija u budućnosti, čime ih se odmah zabranjuje bez ikakvog javnog postupka. Ovo ne može proći bez posljedica - napisao je Brito.

Brito je dodao da će Coin Center osporiti OFAC na Vrhovnom sudu ako to bude potrebno.

U postu objavljenom na web stranici Coin Centra, voditelj istraživanja Brito i Peter Van Valkenburgh elaborirali su detalje tužbe. Objasnili su da tužba iznosi četiri ključne tvrdnje.

Tvrdi da je Ministarstvo financija nadišlo svoje zakonske ovlasti u izdavanju sankcija, a vlastiti propisi Ministarstva financija ograničavaju mogućnost sankcioniranja protokola. Također kažu da Ministarstvo financija nije razmotrilo posljedice sankcija i da je od tada u suprotnosti s vlastitim pravilima, te da bi Amerikanci trebali imati pravo na privatne donacije za ciljeve.

Suvoditelj Bankless podcasta David Hoffman, nekadašnji korisnik Tornado Casha Patrick O‘Sullivan i anonimni operater 688. support brigade su-tužitelji su u slučaju zajedno s Coin Centrom.

U postu je Coin Center zahvalio Consovoyu McCarthyu, čiji će pravni tim zastupati tužitelje, kao i Abrahamu Sutherlandu.

Bilješka je zaključena snažnom izjavom u kojoj se izražava povjerenje u slučaj.

- Privatnost je normalna, a kada dobijemo tužbu, korištenje Tornado Casha ponovno će biti normalno - stoji u tekstu.

27. travanj 2024 21:54