Kripto
StoryEditor

Mazars potvrdio da Crypto.com posjeduje valjane kripto rezerve

12. Prosinac 2022.
Crypto.com logo

Kripto mjenjačnica Crypto.com objavila je dokaz o rezervama kao potvrde sposobnosti pokrivanja računa klijenata.

U priopćenju objavljenom u petak, platforma sa sjedištem u Singapuru priopćila je da je koristila međunarodnu revizorsku, poreznu i savjetodavnu tvrtku Mazars kako bi pokazala, koristeći ‘napredne kriptografske postupke‘, dostupnost i podupiranje stanja korisnika.

Mazars je u petak objavio studiju za Crypto.com. Ranije prošlog tjedna Mazars je također rekao da Binance, najveća kripto mjenjačnica, posjeduje dovoljno bitcoina potrebnog za pokrivanje depozita kupaca.

- Našim postojećim korisnicima sada je lako potvrditi da Crypto.com ima rezervu 1:1 za svu kripto imovinu korisnika položenu na svojoj platformi, a korisnici mogu potvrditi da je imovina na njihovom računu odgovorno pokrivena i dostupna, kako za Crypto.com aplikaciju, tako i za Crypto.com mjenjačnicu – priopćili su u petak iz Crypto.com-a.

Dodaje se kako je taj korak postavljanje ‘najvišeg standarda za transparentnost i odgovornost‘. Kripto  mjenjačnice poput Crypto.com-a i Binancea pokušavaju uvjeriti korisnike da su sredstva sigurna nakon kolosalnog pada FTX-a prošlog mjeseca.

FTX, nekad jedna od najvećih i najpoznatijih mjenjačnica, potpuno se srušio nakon što je postalo očito da salda kupaca nisu sigurna.

Mjenjačnica sa sjedištem na Bahamima navodno je koristila novac klijenata za rizične investicijske oklade putem Alamede Research, trgovačke kuće koju je također osnovao bivši šef FTX-a Sam Bankman-Fried.

Crypto.com je popularna platforma, ali  klijentima nudi i Visa debitnu karticu za potrošnju kriptovaluta.

Prošlog mjeseca, podaci tvrtke za analizu blockchaina Nansen pokazali su da platforma drži 20 posto svojih rezervi u vrlo špekulativnom meme tokenu shiba inu, iako je vjerojatno da je to ukupni odraz depozita kupaca, a ne vlastite riznice tvrtke.

02. svibanj 2024 20:30