Kripto
StoryEditor

Novi kripto hakerski napad: Najveća žrtva navodno izgubila gotovo tri milijuna USDT-a

05. Lipanj 2023.

Decentralizirani self-custodial kripto novčanik Atomic Wallet, s prijavljenom bazom korisnika od preko pet milijuna korisnika, izvijestio je da su se neki od njegovih korisnika žalili kako su im novčanici ispražnjeni.

Kasnija izvješća sugerirala su da su brojni korisnici izgubili i šesteroznamenkaste iznose, dok je najveća žrtva izgubila tether (USDT) vrijedan gotovo tri milijuna dolara.

Tim koji stoji iza novčanika jučer je na Twitteru obavijestio da su se neki korisnici žalili da su im računi ugroženi. Atomic je rekao da će tim krenuti u daljnje istrage, ali nije bilo službenih ažuriranja.

Valovi pritužbi pod objavom na Twitteru se nastavljaju, a neki tvrde da su im u prošlosti ukradena sredstva i da pružatelj novčanika tada nije učinio ništa da im pomogne.

Popularni kripto detektiv ZachXBT, rekao je da je primio brojne poruke od korisnika Atomic Walleta u vezi s njihovim izgubljenim sredstvima.

Prema istražitelju, najveća pojedinačna žrtva izgubila je USDT u vrijednosti od 2,8 milijuna dolara. ZachXBT je dodao da je primijetio više gubitaka digitalne imovine vrijedne i do šest znamenki na različitim blockchainima.

Iako neka izvješća tvrde da su DeFi hakerski napadi u opadanju za razliku od rug pullova, u posljednjih nekoliko tjedana bilo je značajnijih.

Najnoviji primjer bio je protokol likvidnosti Jimbos, koji je prošlog vikenda hakiran u ukupnoj vrijednosti od 7,5 milijuna dolara.

01. svibanj 2024 15:43