Kripto
StoryEditor

Osnivač cardana predlaže integraciju s bitcoin cashom u anketi na X-u

06. Svibanj 2024.

Osnivač cardana Charles Hoskinson nedavno je objavio ‘hipotetsku anketu’ na X-u pitajući kripto zajednicu bi li bili zainteresirani za integraciju cardana i bitcoin casha. Anketa je dobila više od 12 tisuća glasova u prva 24 sata s većinom od 66,3 posto koja je glasala ‘da’ za prijedlog.

Kao što je spomenuto, Hoskinson je svoju anketu označio hipotetskom. Međutim, kao što je Elon Musk pokazao od svoje kupnje X platforme, bivšeg Twittera, moguće je koristiti platformu kao upravljačku točku za donošenje odluka.

Ben Scherrey, osnivač i tehnički direktor blockchain tvrtke Biggest Lab, objavio je komentar u korist ovog poteza, navodeći da je uvijek mislio da postoji neka prirodna sinergija između dva blockchaina s obzirom na zajednički UTXO model koji omogućuje visoku skalabilnost i decentralizaciju.

Iako se čini da zajednica podržava ideju o integraciji bitcoin casha i cardana, pomalo je nejasno kako bi se takvo partnerstvo formiralo i funkcioniralo.

Što se tiče tehnologije, Hoskinson je upotrijebio izraz ‘partnerski lanac’. Čini se da to implicira da bi bitcoin cash trebao biti premošten ili ulančan u nekom obliku kako bi radio s predloženim nadogradnjama.

Pod pretpostavkom da bi se oba razvojna tima mogla složiti oko tehničkih aspekata partnerstva, i dalje bi trebao postojati konsenzus među dionicima i programerima.

Hoskinsonov diskurs na društvenoj mreži dolazi dok se cardano priprema za dvije ‘velike nadogradnje’ ove godine. Blockchain se priprema za ‘Chang’ hardfork predviđen za drugo tromjesečje 2024., kao i novi proof-of-stake model pod nazivom ‘Ouroboros Leios’.

Nadogradnje koje su na čekanju pohvalio je Hoskinson u svom odgovoru na video od 7. travnja koji je objavio kripto influencer Ben ‘Bitboy’ Armstrong. U videu, Armstrong je Cardano nazvao ‘mrtvim’ blockchainom s kojim bi se većina kripto korisnika složila.

06. svibanj 2024 14:50