Kripto
StoryEditor

Osnivač polkadota Gavin Wood dao ostavku na mjesto izvršnog direktora Parity Technologiesa

24. Listopad 2022.

Suosnivač polkadota Gavin Wood napustio je mjesto glavnog izvršnog direktora tvrtke Parity Technologies, korporativnog subjekta koji stoji iza Polkadot blockchaina. Suosnivač Parityja Björn Wagner preuzet će ulogu izvršnog direktora.

U objavljenoj izjavi, Wood je svoju odluku obrazložio objašnjenjem kako smatra da njegov temperament nije primjeren dugoročnoj ulozi izvršnog direktora.

– Uloga izvršnog direktora nikada nije bila ona za kojom sam žudio. Mogu se ponašati kao CEO dovoljno dobro nakratko, ali to nije mjesto gdje ću pronaći vječnu sreću – napisao je Wood.

– Svatko tko je radio sa mnom zna gdje mi leži srce. Ja sam mislilac, programer, dizajner i arhitekt. Kao mnogi takvi ljudi, najbolje radim asinkrono. Dobar dan je uzeti 10 sati zaredom za rješenje nekog problema, izraditi prototip nečega ili sažeti različite misli u članak – objasnio je Wood.

Polkadot je stekao popularnost između 2020. i 2021. zbog svog inovativnog dizajna ekosustava. Umjesto da radi na jednom blockchainu, polkadot dopušta njih nekoliko (nazvanih parachains) da rade neovisno, ali skladno jedan s drugim u podmirivanju transakcija na središnjem relay chainu. Kao takav, smatra se sharded blockchainom.

Wood je također bio suosnivač ethereuma, podružnice koja je pomogla potaknuti hype oko polkadota.

Pompa za polkadotom doprinijela je velikim dobicima prošle godine za svakoga tko je prodao na vrhuncu u studenom. Međutim, kao i većina kripto tržišta, 2022. je vrlo izazovna. Na svom vrhuncu u studenom prošle godine, polkadot je vrijedio 54 dolara, no taj se broj, međutim, dramatično smanjio tijekom 2022. na samo 5,84 dolara danas.

Wood se pridružuje dugom popisu kripto direktora koji su se ove godine odlučili povući sa svojih pozicija. Značajni izvršni direktori u kripto prostoru koji su podnijeli ostavke u samo nekoliko posljednjih mjeseci uključuju velike igrače u industriji, kao što su izvršni direktor Celsiusa Alex Mashinsky, izvršni direktor Krakena Jesse Powell i Michael Saylor iz MicroStrategya.

29. travanj 2024 22:30