Kripto
StoryEditor

Pad popularnosti: Cijene NFT-ova u velikom padu, snižene čak i najveće kolekcije

04. Srpanj 2023.
NFT padfoto Shutterstock

Nezamjenjivi tokeni (NFT-ovi) nisu se oporavili ni blizu razinama na koje su se kriptovalute. Čak i najveće kolekcije u industriji, poput Bored Ape Yacht Cluba, jako su snižene.

3. srpnja suosnivač Reflexivity Researcha, Will Clemente, otkrio je da je BAYC pao za 90 posto u odnosu na najvišu razinu svih vremena. Najniže cijene za kolekciju (floor price) NFT-ova s temom majmuna pale su u posljednjih nekoliko dana, pale su 23 posto u odnosu na prošli tjedan.

Prema NFT tržištu OpenSea, cijena kolekcije sada je nešto ispod 30 ethera, odnosno oko 58.440 dolara. To zvuči puno, ali je najniža cijena u više od godinu dana.

Pad aktivnosti NFT-ova

Međutim, BAYC ostaje jedna od najpopularnijih kolekcija kojima se trguje. Prema CryptoSlamu, BAYC je najveći po 30-dnevnom volumenu trgovine koji se prijavljuje kao 48,8 milijuna dolara.

BAYC nije jedina NFT kolekcija koja je zabilježila pad cijena.

Prema CoinGecku, NFT-ovi iz kolekcije Azuki značajno su pali tijekom vikenda. Ogroman pad od 63,6 posto od 15,4 na trenutne cijene od 5,6 ethera dogodio se kolekciji Azuki tijekom prošlog tjedna.

Azuki je trenutno upleten u unutarnju bitku između DAO-a projekta i njegovog osnivača poznatog kao ‘Zagabond‘.

CoinGecko trenutno izvještava o velikim 24-satnim padovima za nekoliko istaknutih NFT kolekcija. Mutant Ape Yacht Club, DeGods i Elemental zabilježili su pad od 15 do 20 posto u posljednja 24 sata.

Kripto tržišta rastu

Suprotno onome što se događa u NFT prostoru, tržišta kriptovaluta porasla su tijekom ponedjeljka.

Ukupna kapitalizacija porasla je za 1,1 posto na 1,25 bilijuna dolara, dok bitcoin i ether zadržavaju dobitke ostvarene u lipnju.

04. svibanj 2024 17:55