Kripto
StoryEditor

PayPalov stablecoin lansiran na Venmu

21. Rujan 2023.

Nakon što je prošlog mjeseca pokrenuo novi stablecoin, PayPal je u srijedu otkrio da je PayPal USD (PYUSD) sada dostupan korisnicima Venma.

U početku dostupan ‘odabranim korisnicima‘, pristup će se proširiti na sve korisnike Venma u narednim tjednima, stoji u objavi tvrtke.

Venmo, aplikacija za mobilna plaćanja u vlasništvu PayPala, omogućit će korisnicima kupnju i slanje PYUSD-a drugim korisnicima Venma i PayPal novčanika.

PayPal uvodi besplatne prijenose stablecoina između korisnika PayPala i Venma, što pogoduje interoperabilnosti novčanika.

– Pojedinci koji koriste kompatibilne vanjske novčanike i trgovci koji prihvaćaju plaćanja u PYUSD-u također će moći primati prijenose od korisnika Venma. Primjenjuju se naknade za blockchain mrežu – dodali su iz PayPala.

PYUSD je stablecoin na ethereumu vezan za američki dolar, koji je PayPal pokrenuo u kolovozu.

Korisnici trenutno mogu kupiti PYUSD na različitim mjenjačnicama, uključujući Crypto.com, Coinbase i Kraken.

Stablecoini su digitalna imovina vezana za stabilne vrijednosti, poput američkog dolara. Stablecoin PayPala potpomognut je kombinacijom depozita američkih dolara i kratkoročnih državnih obveznica.

PYUSD-ova tržišna kapitalizacija trenutno iznosi 44,3 milijuna dolara, daleko iza divova poput tethera (USDT) i USD coina (USDC). Paxos Trust drži 45,3 milijuna dolara imovine koja podupire stablecoin, navodi se u nedavnom izvješću.

PayPal korisnici također mogu kupiti i prodati bitcoin, bitcoin cash, ethereum i litecoin na platformi.

27. travanj 2024 22:33