Kripto
StoryEditor

Pokrenut dosad najveći kripto fond od 4,5 milijardi dolara

26. Svibanj 2022.

Novac se i dalje slijeva u kripto, a div rizičnog kapitala Andreessen Horowitz ponovno prednjači.

Investicijski div potvrdio je u srijedu da će pokrenuti još jedan investicijski fond usmjeren na kripto u iznosu od 4,5 milijardi dolara. U siječnju su se pojavile glasine da tvrtka traži 4,5 milijardi dolara za novi kripto fond, iako vijest tada nije bila potvrđena. Rekordni fond najveća je novčana alokacija posvećena kripto i blockchain projektima i označava četvrti pohod tvrtke na kripto ulaganja.

- Medvjeđa tržišta često su kada se pojave najbolje prilike, kada se ljudi zapravo mogu usredotočiti na izgradnju tehnologije, a ne da ih ometa kratkoročna cjenovna aktivnost - rekla je generalna partnerica Andreessena Horowitza Arianna Simpson u telefonskom intervjuu za CNBC.

Tvrtka iz Silicijske doline posljednjih je godina zacementirala svoje mjesto na čelu kripto tržišta, nakon što je uložila značajna sredstva u mnoge od vodećih projekata u prostoru, uključujući Solanu, Uniswap i Axie Infinity. 

Ovo nije prvi put da je Andreessen Horowitz pokrenuo kripto fond tijekom pada tržišta. Prethodni Crypto Fund III tvrtke vrijedan 2,2 milijarde dolara pokrenut je u lipnju 2021., nekoliko tjedana nakon što je kripto tržište pretrpjelo najgori pad u više od godinu dana.

Novi fond povećava ukupan broj koji je Andreessen Horowitz prikupio za kripto i blockchain ulaganja na 7,6 milijardi dolara. Tvrtka je priopćila kako planira iskoristiti fond za izravno ulaganje u kriptovalute i kapital blockchain tvrtki.

Unatoč tome što je kripto sektor nedavno dosegao najnižu tržišnu kapitalizaciju u više od godinu dana, ulaganje u kripto projekte pokazuje malo znakova usporavanja. U travnju je Near blockchain prikupio 350 milijuna dolara, dok je izdavatelj USDC-a Circle stekao 400 milijuna dolara. Prema izvješćima, popularna metaverse igra Sandbox također želi osigurati dodatnih 400 milijuna dolara po procjeni od 4 milijarde dolara.

Čini se da Andreessen Horowitz također želi iskoristiti trenutno depresivno tržište kako bi nastavio svoje kripto ulaganje.

27. travanj 2024 20:22