Kripto
StoryEditor

SEC izdao sudski poziv PayPalu zbog PYUSD stablecoina

03. Studeni 2023.
PayPal, kriptovalute, kriptovaluta, bitcoin, stablecoinfoto Shutterstock

PayPal, financijski div koji je dospio na naslovnice usvajanjem digitalnih valuta za plaćanja i transfere, sada se suočava s novim razvojem događaja.

Tvrtka je otkrila da je primila sudski poziv od američke Komisije za vrijednosne papire (SEC) u vezi sa svojim PYUSD stablecoinom.

PayPal se suočava sa sudskim pozivom SEC-a zbog PYUSD stablecoina

Ovo otkriće izašlo je na vidjelo 2. studenog, kada je PayPal priznao da je primio sudski poziv od američkog SEC-a u svom tromjesečnom izvješću.

- Dana 1. studenog 2023. primili smo sudski poziv od Odjela za provedbu američkog SEC-a koji se odnosi na PayPal USD stablecoin - navodi se u izvješću od četvrtka.

Iako specifičnosti situacije nisu u potpunosti poznate, tvrtka je objavila da poziv zahtijeva dostavu određenih dokumenata. PayPal je također izjavio da u potpunosti surađuje sa SEC-om kao odgovor na taj zahtjev.

PayPal je dospio na naslovnice u kolovozu kada je pokrenuo svoj stablecoin PYUSD, postavši prva velika financijsko-tehnološka tvrtka koja je prihvatila digitalne valute za plaćanja i prijenose. Stablecoin izdaje Paxos Trust i potpomognut je rezervom depozita u američkim dolarima, kratkoročnim trezorskim certifikatima i sličnom novčanom imovinom.

Rast PYUSD-a od njegovog pokretanja

Od svog lansiranja, PYUSD bilježi impresivan rast, a njegova tržišna kapitalizacija dosegla je 150 milijuna dolara u samo dva mjeseca. Prema najnovijim podacima CoinGecka, tržišna kapitalizacija PYUSD-a sada iznosi približno 159 milijuna dolara, s dnevnim volumenom trgovanja od gotovo 2,7 milijuna dolara.

Brzo usvajanje stablecoina PayPala može se pripisati uvrštavanju na glavne kripto mjenjačnice kao što su Coinbase, Crypto.com, Bitstamp i Kraken. Ova dostupnost pružila je korisnicima povećanu dostupnost PYUSD-a, dodatno potičući njegovu popularnost na kripto tržištu.

U nastojanju da proširi svoj doseg, PayPal je u rujnu najavio svoje planove za integraciju PYUSD stablecoina u svoju uslugu mobilnog plaćanja Venmo. Ova integracija omogućit će korisnicima Venma kupnju PYUSD-a i jednostavno slanje prijateljima i obitelji, dodatno integrirajući kriptovalute u svakodnevne financijske transakcije.

Osim pothvata u kripto prostoru u SAD-u, PayPal napreduje i s kripto inicijativama u drugim zemljama. 31. listopada PayPal je dobio licencu Tijela za financijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva za pružanje kripto usluga u Velikoj Britaniji.

23. travanj 2024 13:37