Kripto
StoryEditor

SEC planira proširiti svoju jedinicu za kripto imovinu i kibernetičku tehnologiju

12. Travanj 2023.

Regulatori u SAD-u nastavlju s jačanjem pritisaka na kripto industriju, posebno nakon propasti FTX-a i kolapsa Banka Silicijske doline.

Sada, prema oglasu za posao na službenoj web stranici o karijerama američke vlade, Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) nastoji zaposliti glavne odvjetnike u New Yorku, San Franciscu i Washingtonu za svoj odjel kripto imovine i cyber jedinicu u Odjelu za provedbu.

Dio dužnosti posla uključivat će provođenje ‘složenih, brzih istraga‘ koje uključuju vrijednosne papire kripto imovine i kibernetička pitanja. Ostale dužnosti uključuju sastavljanje sudskih poziva ili zahtjeva za dokumente, ispitivanje svjedoka putem razgovora, procjenu dokaza i još mnogo toga.

Plaće za mjesta glavnih odvjetnika kreću se od 140.830 do 259.590 dolara godišnje.

Objava dolazi ubrzo nakon što je predsjednik Gary Gensler zatražio gotovo 2,4 milijarde dolara financiranja u svrhu djelovanja protiv kripto ‘nedoličnih ponašanja‘ 29. ožujka.

U međuvremenu, lokalni regulatori planiraju uvesti nove poreze usmjerene prema industriji, zbog čega se neki upućeni u industriju pitaju hoće li ti i drugi zakoni ‘ugušiti‘ sektor i spriječiti inovacije.

Nedavno se kripto mjenjačnica Beaxy zatvorila nakon što je SEC podnio više optužbi protiv osnivača tvrtke. Japanski Sushi DAO također se suočava sa sudskim pozivom SEC-a.

Međutim, nisu svi na pozicijama regulatornog tijela u skladu s pristupom SEC-a. Kongresmen Tom Emmer nazvao je Genslera ‘regulatorom loše vjere‘ i doveo u pitanje njegove metode nadzora industrije.

27. travanj 2024 15:37