Kripto
StoryEditor

Solana Saga mobitel prodaje se za do pet tisuća dolara na eBayu, ludnica za bonk meme tokenom uzrokovala rasprodaju

18. Prosinac 2023.

Nakon mjeseci slabe prodaje, mobilni uređaj Solana Saga sada je rasprodan na svojoj službenoj mrežnoj stranici usred nedavne pomame za besplatnim airdropom bonk meme tokena.

Čini se da je telefon Solana Saga prodan za čak 5.000 dolara na eBayu, 8 puta skuplje od maloprodajne cijene. Pomama je uslijedila nakon što je najavljeno da će pri kupnji uređaja svaki kupac dobiti airdrop sve popularnijeg meme tokena čija je cijena skočila 77 puta u 50 dana.

Prema popisu 16. prosinca na eBayu, dva neotvorena telefona u kutiji nedavno su prodana, navedena za 5.000 dolara, dok je drugi uređaj prodan za 3.316 dolara.

Dodatnih 20 uređaja uspjelo se prodati za više od 2.000 dolara tijekom vikenda, što je više od 1.400 dolara marže u odnosu na izvornu cijenu od 599 dolara na web stranici Solana Mobile.

Otkako je uređaj lansiran 8. svibnja, svaki novi Saga telefon dolazi s 30 milijuna bonk tokena. Prošli tjedan, trgovci su počeli primjećivati da skok cijene bonka znači da je airdrop postao vredniji od samog uređaja, zbog čega je telefon rasprodan od 16. prosinca.

Kupci ovih Saga telefona vjerojatno se klade da će cijena meme tokena nastaviti još više rasti. U posljednjih 30 dana Bonk je porastao za gotovo 800 posto kako je token postao masovno popularan među oportunističkim trgovcima.

Međutim, da bi trgovci mogli profitirati od zadivljujuće cijene od 5.000 dolara, cijena bonka trebala bi narasti daljnjih 620 posto od svoje trenutne vrijednosti. To bi značilo da bi bonk imao ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 8,68 milijardi dolara, što ga stavlja na sličnu vrijednost kao tron ili polkadot.

Međutim, čini se da se kupci telefona možda ne klade samo na cijenu bonka, jer je nekoliko projekata na solani nedavno najavilo airdropove i druge financijske poticaje za korisnike uređaja.

U objavi 17. prosinca za X-u, pseudonimni osnivač aplikacije Solend, potvrdio je da će tim raditi na airdropu za vlasnike Saga telefona.

Osim toga, meme token samoyed coin najavio je da će dati airdrop za vlasnike Sage.

15. studenoga, pružatelj usluga decentralizirane pohrane GenesysGo prethodno je najavio da korisnici mogu rudariti njegov nativni shadow token putem aplikacije na telefonu Saga.

27. travanj 2024 06:21