Kripto
StoryEditor

Solanin rast se nastavlja, nakratko postala četvrta najveća kriptovaluta

23. Prosinac 2023.

Snažan skok cijene solane od 20 posto u posljednjih sedam dana podigao je ovu kriptovalutu nakratko na četvrto mjesto po tržišnoj kapitalizaciji, prvi put u više od dvije godine.

Najnoviji porast katapultirao je solaninu tržišnu kapitalizaciju na 41,9 milijardi dolara, prestigavši ​​BNB-jevu tržišnu kapitalizaciju od 41,8 milijardi dolara. Cijena solane trenutno iznosi 92,17 dolara, dok je nedavni vrhunac bio na oko 98,40 dolara.

Samo dan ranije, 21. prosinca, solana je premašila XRP u tržišnoj kapitalizaciji. U prošlom tjednu solana je porasla preko 30 posto, nadmašivši tako sve ostale velike kriptovalute u istom vremenskom okviru.

Međutim, unatoč nadimku ‘ETH killer’ koji mnogi njegovi pristaše hvale, solana mora prijeći dug put da dostigne tržišnu kapitalizaciju ethereuma od 278 milijardi dolara.

Zadnji put je solana bio na četvrtom mjestu u studenom 2021., prema CoinMarketCap-u. Tada, na vrhuncu tržišnog ciklusa, imala je tržišnu kapitalizaciju od 75 milijardi dolara, ali je još uvijek bila iza BNB-a sa 108 milijardi dolara.

Međutim, cijena solane zaključila je 2022. na nešto ispod 10 dolara, uglavnom zbog povezanosti s FTX-om i bivšim kripto milijarderom Samom Bankman-Friedom. Godinu dana kasnije, solana je na gotovo 100 dolara, što je čini jednom od kriptovaluta s najboljim rezultatima godine.

Google Trends također pokazuje značajan porast pretraživanja za solanu, koja se gotovo približila pretragama za ethereum u SAD-u.

25. travanj 2024 22:15