Kripto
StoryEditor

Tether sklopio partnerstvo s Gruzijom kako bi zemlju postavio kao globalno čvorište blockchaina

29. Lipanj 2023.

Tether, tvrtka koja stoji iza najvećeg stablecoina USDT, potpisala je Memorandum o razumijevanju (MOU) s gruzijskom vladom.

Partnerstvo jača poziciju tvrtke kao ‘pionirskog infrastrukturnog partnera za gradove i nacije na globalnoj razini‘ i pomoći će zemlji u njezinim naporima da postane globalni centar za blockchain tehnologiju.

Gruzija jača svoju poziciju u kripto svijetu

Prema dokumentu, potpisana suradnja mogla bi pozitivno utjecati i na Tether i na Gruziju. Paolo Ardoino, CTO izdavatelja stablecoina, opisao je ovaj potez kao ‘značajnu prekretnicu‘ koja bi mogla pomoći njegovoj organizaciji u cilju diversifikacije njezine ponude.

- S dubokim razumijevanjem potencijala kriptovaluta, Tether ima za cilj osnažiti gradove i olakšati usvajanje blockchain tehnologija kao što su bitcoin, kao i peer-to-peer tehnoloških rješenja kao što su Keet i Holepunch - dodao je.

Istodobno, Memorandum o razumijevanju usredotočit će se na uspostavu uspješnog startup ekosustava u Gruziji i potaknuti participiranje zemlje u svijetu kripto. I Tether i vlada Gruzije pohvalili su visoku kvalitetu života u zemlji i povoljne radne uvjete koji bi mogli privući međunarodna ulaganja.

Irakli Nadareishvili, zamjenik ministra gospodarstva i održivog razvoja, izjavio je kako je Tether zainteresiran za ulaganje u regiju. Tvrtka će pokrenuti fond za domaće startupe kako bi pomogla u razvoju blockchain tehnologije i pozicionirala Gruziju kao lidera na tom području.

- Također smo se dogovorili o suradnji u području obrazovanja u vezi s blockchain tehnologijom, koja će pridonijeti razvoju lokalnih blockchain tehnologija u zemlji, kao i uvođenju tvrtki koje posluju u ovom sektoru u Gruziji - otkrio je dužnosnik.

Tetherovo sudjelovanje u Luganu

Osim sudjelovanja u Gruziji, tvrtka se prethodno rukovala s vlastima švicarskog grada Lugana.

Sporazum, potpisan prošle godine, imao je za cilj povećati mogućnosti blockchaina u gradu i učiniti bitcoin i USDT zakonskim sredstvom plaćanja na tom području.

Ardoino je pohvalio inicijativu, ističući uspjeh koji je Salvador imao nakon što je bitcoin proglasio službenim načinom plaćanja unutar svojih granica.

- BDP Salvadora povećao se za 10 posto, a njegov turizam za 30 posto nakon što je bitcoin proglasio zakonskim sredstvom plaćanja. Zamislite što možemo učiniti u gradu u središtu Europe – rekao je.

27. travanj 2024 21:48