Kripto
StoryEditor

Twitter profil tvorca bitcoina Satoshija Nakamota ponovno se aktivirao nakon pet godina

05. Listopad 2023.

Profil s korisničkim imenom @satoshi nedavno je prekinuo šutnju na X-u, što je njegov prvi post od 2018. godine.

Ovaj neočekivani povratak izazvao je znatiželju i nagađanja unutar zajednice kriptovaluta, s obzirom na to da je Satoshi Nakamoto pseudonim koji se pripisuje pojedincu ili grupi koja stoji iza stvaranja bitcoina.

Satoshijev profil ponovno se pojavljuje nakon 5 godina

@Satoshi, korisničko ime za provjereni račun Satoshi Nakamoto, aktivirao se na Twitteru prvi put u pet godina. Korisnik se obvezuje provesti sljedećih nekoliko mjeseci istražujući dodatna važna pitanja o bitcoinu, izostavljena iz izvornog whitepapera. Objava je dobila više od pet milijuna pregleda.

Kripto zajednica prepuna je rasprava i nagađanja, a reakcije se kreću od intriga do skepticizma. Različiti korisnici i subjekti, uključujući istaknutog analitičara Adama Cochrana, izdali su upozorenja protiv klikanja na bilo kakve veze koje će račun potencijalno dijeliti, jer bi mogli pasti u ruke prevaranta i biti zloupotrijebljeni.

Korisnici također vjeruju da se pravi Satoshi Nakamoto ne bi pretplatio na značajku koja riskira anonimnost ili koristi aplikaciju koja predstavlja potencijalne sigurnosne prijetnje, označavajući račun kao lažan i možda pokušaj ‘larpinga‘.

Satoshijev identitet ostaje tajanstven

Satoshi Nakamoto zagonetna je figura koja je podijelila revolucionarni whitepaper bitcoina 2008. godine i postupno se povukla iz javnih angažmana, na kraju je nestala s internetskih foruma oko 2010. godine. Nestanak tajanstvene figure samo je potaknuo nagađanja i znatiželju o njihovom identitetu.

Pravi identitet Satoshija Nakamota još uvijek je nepoznat i okružen misterijom. Unatoč tvrdnjama australskog računalnog znanstvenika Craiga Wrighta da je izumitelj bitcoina, sumnje i kontroverze i dalje postoje. Kripto odvjetnik John E. Deaton izrazio je skepsu prema Wrightovim tvrdnjama, naglašavajući složenost oko identiteta Satoshija Nakamota.

Deaton sugerira da, iako Wright možda ima određenu uključenost ili znanje povezano s Nakamotom, njegova se osobnost smatra ‘previše kontroverznom‘ da bi odgovarala stvarnom tvorcu bitcoina.

Nedavna objava s računa Satoshija Nakamota na aplikaciji X privukla je pozornost ljubitelja kriptovaluta, potičući neizvjesnost oko Nakamotovog identiteta. Pripada li račun @Satoshi Satoshiju Nakamotu ili ne, ostaje nepoznato, s obzirom da nitko ne zna njihov pravi identitet.

01. svibanj 2024 05:08