Kripto
StoryEditor

Valkyrie dobio zeleno svijetlo za dodavanje ethereum futuresa u svoj bitcoin futures ETF

29. Rujan 2023.

Valkyrie Investments, poznat po svojim bitcoin mininig ETF-ovima, počet će ulagati u ether futures ETF-ove, što ga čini prvim koji nudi izloženost ether i bitcoin futures ugovorima unutar jednog entiteta.

Tvrtka za upravljanje imovinom planira dodati ethereum futures 3. listopada, proširujući svoj raspon ponuda.

Valkyrie proširuje ponudu s ethereum futuresima

Valkyrie bi trebala početi ulagati u ethereum futures ugovore. Ovaj potez dolazi nakon što je SEC odobrio tvrtki da izmijeni svoj postojeći bitcoin futures fond kojim se trguje na burzi (ETF) u dvojno ulaganje. Nakon toga, Valkyrie Bitcoin Strategy ETF postao je prvi američki ETF koji je ponudio izloženost ugovorima ether i bitcoin futuresima unutar jednog entiteta.

– Uzbuđeni smo što smo prvi koji će ponuditi ethereum futures našim investitorima, jer je interes za ovu imovinu doživio ogroman rast tijekom prošle godine – izjavio je Steven McClurg, glavni direktor za ulaganja u Valkyrie.

Strategija Valkyriea uključuje spajanje postojećeg bitcoin futures ETF-a u sveobuhvatan fond koji obuhvaća bitcoin i ethereum futurese. Fond će biti preimenovan u ‘Valkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF‘ zadržavajući svoj simbol Nasdaq ticker, BTF. Namjerava započeti kupnju ethereum futuresa 3. listopada, a promjena imena zakazana je za utorak.

Očekuje se da će uvođenje ethereum futuresa potaknuti povećano sudjelovanje u trgovanju kriptovalutama među malim ulagačima. Tim ETF-ovima može se trgovati na glavnim burzama kao što su Nasdaq i Njujorška burza, pružajući prikladan i pristupačan put pojedincima da se uključe na ovo tržište.

Ubrzano pokretanje zbog zabrinutosti za zatvaranje američke vlade

Prvotno zakazano za lansiranje 3. listopada, Valkyrie je ubrzao pokretanje svog ethereum futures ETF-a zbog zabrinutosti oko potencijalnog zatvaranja vlade u petak.

S obzirom na moguće smanjenje operacija SEC-a tijekom takvog događaja, Valkyrie je zaključio da je ubrzanje nužno. Ako se ne postigne rezolucija o financiranju, očekuje se da će savezna vlada zaustaviti većinu operacija u subotu, što će rezultirati otpuštanjem gotovo dva milijuna saveznih radnika.

Od listopada 2021. SEC dopušta trgovanje bitcoin ETF-ovima povezanim s terminskim ugovorima. Međutim, bilo je ograničenih ponuda za derivate ethereuma. Uz Valkyrie, osam drugih izdavatelja, uključujući VanEck, Grayscale Investments i Bitwise, podnijelo je zahtjeve za pokretanje ETF-ova temeljenih na ethereumu.

27. travanj 2024 19:33