Tvrtke i karijere
StoryEditor

Adriadiesel: Dvije ostavke u Upravi, tvrtka kći AD Green energy pred otvaranjem stečaja

26. Travanj 2021.
Nenad Končar

Tomislav Varga i Boris Tolić nisu više članovi Uprave ADRIADIESELA iz Karlovca. Oni su 23. veljače podnijeli pisane ostavke u toj krovnoj tvrtki te u još tri povezane tvrtke pod kontrolom Nenada Končara – u ADRIADIESEL-ENERGIJI, ADRAIDIESEL REMONTIMA i ADRIADIESEL GREEN ENERGYJU.

Za ovu posljednju Fina je prošlog tjedna podnijela zahtjev za otvaranje stečaja zbog blokade računa teške 4,2 milijuna kuna. Račun je blokiran od prosinca prošle godine. U međuvremenu je tvrtka u veljači predložila otvaranje predstečajnog postupka. Trgovački sud taj je prijedlog odbio zbog nejasnoća u vezi s obvezama tvrtke u predstečajnoj nagodbi za ADRIADIESEL, koja je postignuta 2015.

Naime, AD GREEN ENERGY osnovan je 2019. izdvajanjem iz ADRIADIESELA i u vlasništvu je ADRIADIESEL-ENERGIJE. S druge strane, od veljače ove godine vlasništvo AD-ENERGIJE prepisano je s matičnog ADRIADIESELA na AD GREEN ENERGY, pa su sad tvrtke AD-ENERGIJA i AD GREEN ENERGY međusobno jedna drugoj vlasnik.

Fina je za ADRIADIESEL u ljeto 2019. zatražila pokretanje stečajnog postupka, ali je taj prijedlog odbačen jer je u međuvremenu dug od 4,13 milijuna kuna bio podmiren. U međuvremenu je ADRIADIESELOV račun u više navrata bio blokiran i deblokiran, a u blokadi je i od 26. veljače.

25. travanj 2024 05:55