Tvrtke i karijere
StoryEditor

BAT-ove kadrovske rošade: Kolobara na čelu TDR-a umjesto Bekefija, Jurič vodi iNovine

16. Ožujak 2020.
Zvonko Kolobara

U petak je objavljeno da je dosadašnji član Uprave TDR-a Zvonko Kolobara od početka veljače preuzeo poziciju predsjednika Uprave TDR-a umjesto Antala Békefija, koji je kompaniju u vlasništvu BRITISH AMERICAN TOBACCA vodio prethodne dvije godine. Zajedno s njim opozvan je i član Uprave John Brady.

Kolobara je s početkom ove godine imenovan direktorom BAT-a za Adria regiju kojom se upravlja iz Zagreba, a obuhvaća osam tržišta, a dva tjedna kasnije ušao je i u NO TISKA, zajedno s Mihaelom-Claudijom Dumitrescu, (koja je u Upravi TDR-a od studenoga prošle godine), umjesto Békefija i Jamesa Pearsona.

Menadžersku karijeru Kolobara je započeo u Dukatu/Lactalisu, gdje je radio na raznim upravljačkim pozicijama u Hrvatskoj i diljem šire regije. U sustav TDR-a došao je 2013. godine kao član Uprave za prodaju. Po BAT-ovom preuzimanju TDR-a Kolobara je podržao proces integracije TDR-ovih biznisa diljem regije u BAT-ov globalni sustav nakon čega je bio član Uprave zadužen za maloprodaju.

Novi članovi Uprave TDR-a su i Jurica Jurič i Zora Ilić. Jurič je ujedno imenovan i direktorom INOVINA umjesto Kolobare, koji je od 2016. bio predsjednik Uprave, u kojoj više nije ni Yasir Mehdi Zaidi.

Alen Obrovac novi je član NO-a TDR-a umjesto Damira Kuharića, a Dumitrescu je nova članica NO-a INOVINA umjesto Pearsona.

19. travanj 2024 03:34