• Pratite nas na:
11. rujan 2019.

Direktorske smjene u Emil Frey Automobilima, Hartmannu, Atosu, Adria snacku…

Dubravko Folnović    foto

Roger Kunz novi je direktor tvrtke EMIL FREY AUTOMOBILI iz Zagreba umjesto Wernera Stössela. Heinz Schneiter ostao je na direktorskoj poziciji.

Vladimir Kroumov Atanassov nije više član Uprave tvrtke ATOS CONVERGENCE CREATORS (bivši SIEMENS CONVERGENCE CREATORS). Dosadašnji predsjednik Uprave Jakov Parat sad je direktor tvrtke koju je lani od SIEMENSA preuzela kompanija ATOS, globalni lider u području digitalne transformacije s više od 110.000 zaposlenika u 73 zemlje svijeta i godišnjim prihodom većim od 11 milijardi eura. Hrvatski ogranak sa 160 zaposlenih lani je ostvario 96 milijuna kuna prihoda i prvi puta nakon višegodišnjeg negativnog poslovanja iskazao dobit – 17 milijuna kuna.

Ianko Iliev Krandarov novi je direktor tvrtke ADRIA SNACK COMPANY iz Zagreba umjesto Dubravka Folnovića, kojeg su angažirali novi vlasnici PERUTNINE PTUJ – PIPO. Čakovečka kompanija ostvaruje dvostruko veći prihod od zagrebačke, a sad je Folnović samostalni direktor, dok je u ADRIA SNACKU poziciju dijelio sa još dvoje direktora – Jelenom Grđan i Pavelom Šerclom, koji su i uz Krandarova ostali na svojim pozicijama.

Dario Šumiga novi je i jedini član Uprave HARTMANNA iz Koprivnice umjesto Melite Bači, koja je otišla u mirovinu.

Mateja Sitar nova je, treća direktorica tvrtke S IMMORENT OMIKRON iz Zagreba.

Dosadašnji član Uprave DE-FOS-a iz Kutine Ivan Matković postao je direktor, a Hrvoje Lisac nije više predsjednik Uprave tvrtke registrirane za obradu i zbrinjavanje neopasnog otpada, koja se donedavno zvala  PETROKEMIJA AGRO TRADE, do studenog prošle godine bila je u vlasništvu PETROKEMIJE, a tada ju je vlasnički izravno preuzela država.

Vesna Pavlović nije više direktorica u SILENSU iz Koprivnice. Jedina direktorica, ujedno i vlasnica, ostala je Zrinka Petrovčić.

Borut Vrviščar novi je direktor u tvrtki KUEHNE&NAGEL iz Svete Nedelje umjeto Blagice Trpezanovske, i pridružio se na direktorskoj poziciji Vlatki Jukić.

Nedjeljko Čižić novi je član Uprave TAJERA iz Zadra umjesto Vladimira Knoka, kojeg je vlasnik Željko Špralja opozvao. Istovremeno je dodijelio prokuru Andreji Baričević.

Saša Baljak novi je, peti prokurist GEBRÜDER WEISSA. Ova tvrtka za prijevoz i špediciju, koja globalno za 7100 zaposlenika u 150 poslovnica ostvaruje 1,67 milijuna eura neto prihoda, u Hrvatskoj ima i tri direktora.

Andreasu Bezecnyju oduzeta je prokura u tvrtki LEDER&SCHUH iz Zagreba, koja ima još troje prokurista.

Vlasnik i direktor tvrtke INCERGO iz Zagreba Siniša Županić dodijelio je prokuru Martinu Režeku.