Tvrtke i karijere
StoryEditor

[EKSKLUZIVNO] Ivan Čermak povukao se iz upravljanja Croduxom i na čelo tvrtke postavio predsjednicu Uprave

05. Lipanj 2020.
Ivan Čermakfoto Ratko Mavar/Lider

Vlasnik tvrtke CRODUX DERIVATI DVA Ivan Čermak povukao se s prvim danom lipnja s pozicije predsjednika Uprave, koju je prepustio dosadašnjoj članici Uprave Dragi Antić.

image
Draga Antić, nova predsjednica Uprave Čermakove tvrtke Crodux derivati dva
foto Ratko Mavar/Lider

Nova predsjednica Uprave dugogodišnja je najbliža suradnica Ivana Čermaka. Bila je članica Uprave CRODUX PLINA od 2012. do 2014., a u Upravi matične tvrtke je od 2013. Sudjeluje i u upravljanju DISTENTUSOM i CRODUX INŽENJERINGOM, a nakon Čermakova preuzimanja TANKERKOMERCA postavljena je na čelo NO-a zadarske tvrtke.

U Upravi su kao članovi ostali Gordana Kronja i vlasnikov sin Hrvoje Čermak, uz četvero prokurista – Vladimira Kuzmića, Igora Crobrnju, te vlasnikovu suprugu Marijanu Čermak i Hrvojevu suprugu Andreu Čermak. Povezane tvrtke u 2018. su zapošljavale ukupno više od 1200 radnika, ostvarile zbrojeno gotovo šest milijardi kuna prihoda i iskazale 139 milijuna kuna dobiti. S tim rezultatima CRODUX je među deset najvećih sustava u Hrvatskoj i najveći koji ne konsolidira svoje podatke o poslovanju, a umirovljeni general Ivan Čermak prema prihodima svojih tvrtki jedan je od najmoćnijih hrvatskih poduzetnika – odmah iza Branka Roglića i Pavla Vujnovca.

19. travanj 2024 01:45