Tvrtke i karijere
StoryEditor

Lürssenovi ljudi u Opatiji: Koga su novi vlasnici postavili na čelo Liburnia riviera hotela

11. Listopad 2019.
Heimo Waldemar Hirn novi je predsjednik Uprave LRH

U Sudskom registru potvrđeno je da su LIBURNIA RIVIERA HOTELI iz Opatije dobili novu Upravu nakon ostavke dosadašnje. Novi predsjednik Uprave je Heimo Waldemar Hirn (umjesto Giorgia Caduma), a član Uprave je Johannes Böck (umjesto Dine Hrelje). Posljedica je to vlasničke promjene iz srpnja, kad je tvrtka GITONE ADRIATIC kupila 53,94 posto dionica LRH-a od četiri tvrtke Darka Ostoje - SNH ALFA, SNH BETA, SNH GAMA I SN PECTINATUS.

Tada je novi većinski vlasnik obavijestio o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, a ovih je dana objavio i cijenu ponude - 4761,17 kuna po dionici, što je tisuću kuna više od zakonske obveze – prosječne ponderirane cijene tri mjeseca prije ponude. Za to GITONE treba osigurati 660 milijuna kuna.

LRH upravlja s 19 hotela na Opatijskoj rivijeri, a grad Opatija i općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga od prodaje svojih 25 posto dionica mogli bi zaraditi oko 360 milijuna kuna.Usporedbe radi, ukupni prihodi proračuna tih lokalnih jedinica za 2019. iznose oko 234 milijuna kuna.

Hirn je prvi čovjek OHM MANAGEMENT GROUPA, koji upravlja opatijskim hotelima Astoria, Bristol i Opatija, te lošinjskim Apoksiomenom, a Böck je na čelu GITONEOVIH tvrtki preko kojih je provedeno preuzimanje LRH-a.  

GITONE ADRIATIC je nova tvrtka, koju je austrijski GITONE osnovao za preuzimanje LRH, a zatim vlasništvo prebacio na svoju drugu novu tvrtku GITONE KVARNER, koji je naknadno vlasnički prebačen pod ingerenciju istoimene tvrtke registrirane u Nizozemskoj.

Prema pisanju medija, iza GITONEA stoji jedna od najpoznatijih i najbogatijih njemačkih obitelji, Lürssen. Radi se o najznačajnijem svjetskom proizvođaču luksuznih mega jahti, koji je u svom brodogradilištu u Bremen-Vegesacku proizveo većinu najskupljih jahti na svijetu, a proizvode i ratne brodove i brodove specijalnih namjena.

17. travanj 2024 14:58