Tvrtke i karijere
StoryEditor

M+ GRUPA: Sandi Češko zamijenit će Zvonimira Mršića u Nadzornom odboru

23. Svibanj 2020.
Piše:
piše Matilda Bačelić
[email protected]

Za novog člana Nadzornog odbora M+ Grupe predložen je Sandi Češko, osnivač i predsjednik Uprave slovenske tvrtke Studio Moderna Holdings. Nakon što bude izabran, očekuje se i njegov izbor za predsjednika Nadzornog odbora, a Češko će na toj poziciji zamijeniti SDP-ovca Zvonimira Mršića, kojem istječe mandat i koji se vraća u politiku.

M+ Grupa je na sjednici Nadzornog odbora imenovala Darka Horvata, dosadašnjeg člana Uprave, za novog predsjednika Uprave, umjesto Ivana Posavca, čiji je odlazak iz Grupe najavljen još u ožujku. Također, Tomislav Glavaš imenovan je novim članom Uprave M+ Grupe te glavnim izvršnim direktorom (CEO) društva Meritus upravljanje d.o.o. 

Inače, društvo Meritus ulaganja d.d. (ZSE:MRUL), na tržištu poznatije kao M+ Grupa, objavilo je revidirane rezultate poslovanja kompanije za 2019. u kojoj je ostvaren prihod od 327 milijuna kuna. U odnosu na prošlu godinu, to je rast od 51 %, dok ostvarena korigirana EBITDA iznosi 44,6 milijuna HRK, što predstavlja rast od 77 %.

Na sjednici Nadzornog odbora dana je suglasnost na godišnja financijska izviješća čime su utvrđeni revidirani konsolidirani rezultati poslovanja kompanije za prošlu godinu. Na rast prihoda ove hrvatske kompanije u 2019. utjecale su strateške odluke Uprave i Nadzornog odbora, organski rast i poslovna događanja, poput izlaska na Zagrebačku burzu uz podršku svih vodećih hrvatskih institucionalnih investitora, te nove akvizicije koje je Grupa uspješno realizirala.

U sljedećoj fazi razvoja kompanija operativno razdvaja poslovanje u investicijski holding Meritus ulaganja d.d. (M+ Grupa) koji je uvršten na Zagrebačkoj burzi, te operativnu grupu koja posluje u BPO sektoru Meritus upravljanje d.o.o. (M+ Connect) gdje je suvlasnik M+ Grupi Mid Europa Partners.

18. travanj 2024 21:16