Tvrtke i karijere
StoryEditor

Miroslav Holjevac novi predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare

03. Veljača 2020.
Miroslav Holjevac

Dosadašnji član Uprave ZAGREBAČKE PIVOVARE Miroslav Holjevac preuzeo je od početka siječnja poziciju predsjednika Uprave od Marka Njavre, koji je nakon 15 godina u kompaniji i tri posljednje godine na mjestu predsjednika Uprave  i izvršnog direktora za Hrvatsku, BiH i Sloveniju, odlučio napustiti ZAGREBAČKU PIVOVARU i MOLSON COORS. Prošlog je tjedna objavljeno da Njavro nastavlja karijeru u ATLANTICU kao novi čelni čovjek ŠTARKA sa sjedištem u Beogradu.

Holjevac je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a svoje je znanje usavršavao na poslovnim školama Vlerick Leuven Management School i Antwerp Business School u Belgiji. U ZAGREBAČKOJ PIVOVARI je od 2000. godine, a već punih 12 godina na menadžerskim funkcijama. Počeo je u tvrtki TIA PARTNER, koja je nastala udruživanjem triju riječkih veletrgovaca pićem. Bio je član Uprave u vrijeme kad je ZAGREBAČKA PIVOVARA preuzela vlasništvo, pa na čelu Uprave, a paralelno je vodio distributersku tvrtku ZAGREBAČKA PIVOVARA – DISTRIBUCIJA.

Na vodeće mjesto u ZAGREBAČKOJ PIVOVARI i u njenom vlasniku, CERVESIJI ZAGREB - koja predstavlja vlasnika MOLSON COORS, odnosno STAROPRAMEN i STARBEV -  dolazi s pozicije člana Uprave i direktora prodaje za Hrvatsku i Sloveniju.

U sklopu nove pozicije Holjevac će nadzirati sve aktivnosti kompanije u Hrvatskoj, BiH te Sloveniji, a osim upravljanja kompanijom, i dalje će obnašati funkciju direktora prodaje i izvrsnosti za kupce. 

24. travanj 2024 09:01