Tvrtke i karijere
StoryEditor

Njemački Tokheim Holding preuzeo zagrebačku tvrtku Sitim

29. Svibanj 2021.

Njemački Tokheim Holding vlasnički je preuzeo tvrtku Sitim tehnička rješenja i servisi iz Zagreba od Vatroslava Gojšića, koji je ostao direktor kao i Boris Kuzmanović i Dražen Štefović. Sitim je nastao kao rezultat izdvajanja divizije Facility Management iz hrvatskog Siemensa i nastavio je poslovati kao certificirani poslovni partner te multinacionalke.

– Glavni je motiv prijenosa poslovnih udjela društva integracija s inženjerskom i tehnološkom tvrtkom u području energetskog poslovanja, gdje se portfelj facility managementa može dalje uspješno razvijati na području Hrvatske kao i u drugim zemljama u kojima Tokheim posluje, posebice u srednjoj i istočnoj Europi – rekao je Gojšić.

Važni su aspekti, dodaje Gojšić, i financijska stabilnost i snaga, koji jamče daljnji razvoj i uspješno poslovanje. Sitim je 2019. imao prihod od 69,2 milijuna kuna, dobit od 8,6 milijuna kuna te 73 zaposlena.

– Tvrtka će nastaviti poslovanje jednako kao i dosad, ispunjavajući sve zahtjeve prema korisnicima i zadržavajući postojeći tim, što jamči kontinuitet poslovanja. U poslovnom području facility managementa važne su regionalna prisutnost i diverzifikacija portfelja, što se integracijom Sitima i Tokheima može postići – istaknuo je Gojšić.

14. travanj 2024 17:21