Tvrtke i karijere
StoryEditor

Fortenova dobila novog izvršnog direktora: Češki stručnjak iz ruske banke postao šef za tehnologiju i IT

18. Listopad 2021.
Ondřej Grich

FORTENOVA GRUPA ojačala je upravljačku strukturu imenovanjem izvršnog direktora za tehnologiju. To je Ondřej Grich. Odgovoran je za tehničko rukovođenje te za razvoj i izvršenje informatičke strategije grupe i njezinih operativnih kompanija.

Ovaj stručnjak u informatičkoj industriji proteklih 20 godina radio je na različitim tehničkim i menadžerskim pozicijama. Bio je odgovoran za osmišljavanje arhitekture, izgradnju i operativno vođenje informatičke infrastrukture u multinacionalnim korporativnim organizacijama (T-Mobile, Hewlett-Packard, PPF Financial Group), a posljednjih godina u raznim startup tvrtkama i greenfield projektima. Dubinski poznaje industrije telekomunikacija, maloprodajnih financijskih usluga, informatičkog konzaltinga i financijske tehnologije te je ostvario uspješne projekte diljem Europe, ZND-a i Azije, stoji u njegovoj službenoj biografiji na web stranici FORTENOVE.

Na Grichevom LinkedIn profilu stoji da je proteklih 17 godina proveo u ruskom HOME CREDIT & FINANCE BANKU, te da je završio studij ekonomije na Šleskom sveučilištu u Opavi, u Češkoj.

Novi izvršni direktor FORTENOVE imenovan je i članom Uprave MSTART PLUSA.

Podsjetimo, Fortenovu operativno vode izvršni direktori na čelu s glavnim izvršnim direktorom Fabrisom Peruškom. Osim novoimenovanog glavnog tehnologa Gricha, tu su financijaš James Pearson, te voditelji triju 'divizija' - Siegfried Ganshorn (maloprodaja), Sotirios Yannopoulos (prehrana) i Andrej Dean (poljoprivreda).

24. travanj 2024 06:26