Tvrtke i karijere
StoryEditor

Otok samo za odrasle: Pereković i Poldan izvukli Obonjan rivijeru iz blokade od 14 milijuna kuna

30. Ožujak 2021.
Otok Obonjan

Josip Jadran Sekso imenovan je 15. ožujka za privremenoga stečajnog upravitelja OBONJAN RIVIJERE. Projekt Obonjan zamišljen kao otok za partijanje samo za odrasle (18+) došao je u opasnost prošle godine, kad su zbog korone otkazani praktički svi predviđeni koncerti, i otok je ostao pust.

Svojedobno je SUNČANI HVAR dobio koncesiju na 50 godina, ali je prije osam godina odustao i prenio je na OBONJAN RIVIJERU kojoj su vlasnici PROJEKTI ŠIBENIK, odnosno britanski organizator koncerata SOUND CONCERTS (74,9 posto nakon dokapitalizacije), Igor Roki i partneri preko svoje tvrtke GRATIOSUS (16,57 posto) i slovenska turistička agencija CMT preko svojih suvlasnika Huga Bausa, Sandija Küplena i Tadeja Volfa (8,53 posto).

Oni su u otok uložili oko 100 milijuna kuna, iscrpili se, i od 2018. traže strateškog partnera ili kupca za završetak 'koncertnog' projekta. Već je u 2019. račun bivao u više navrata blokiran, da bi u neprekinutoj blokadi ostao od veljače 2020. Stečajni postupak pokrenut je zbog blokade od 12,3 milijuna kuna, koja je narasla i do 14 milijuna.

No u posljednja tri tjedna situacija se promijenila. U igru je ušao P&P NOVI PROJEKT iz Rijeke kojeg su 2017. osnovali Željko Pereković i odvjetnik Saša Poldan. Tvrtka koja je do 2019. bila neaktivna sad se zainteresirala je za kupnju PROJEKATA ŠIBENIK (vlasnika OBONJAN RIVIJERE). Predlagala je odgodu rješenja o stečaju i obećala da će skinuti blokadu s računa do kraja mjeseca, što je i učinjeno 25. ožujka. To bi trebala biti pretpostavka za zaustavljanje stečaja.

17. travanj 2024 07:52