15. travanj 2019.

Povratak Ivana Komaka na čelo Pivovare Osijek, novi čelnik Booking.coma…

Ivan Komak treći put je preuzeo mjesto direktora PIVOVARE OSIJEK nakon što je Zdeslav Bičanić opozvan s te pozicije. Tvrtka je u suvlasništvu slovačkog ABRAHAMA i OSJEČKE PIVOVARE d.d. Većinski je vlasnik OSJEČKE PIVOVARE (90,78%)  Andreja Komak preko svoje tvrtke DITTA TRADE iz Ljubljane.  Inače, Komak je od 2011. na čelu tvrtke PRVO HRVATSKO PIVO, kojoj je bio i vlasnik do 2014, kad ju je preuzela slovačka tvrtka BAUER. Bičanić je ostao prokurist OSJEČKE PIVOVARE, kojoj je na čelu i dalje Petar Paulik.

David Koker novi je direktor tvrtke BOOKING.COM iz Zagreba umjesto Petera Paula Verhoevena. U zagrebačkoj upravi nizozemske tvrtke za online rezervacije smještaja od 2013. je Andrea D'Amico.

Teemu Tapani Koskela imenovan je direktorom tvrtke KPA UNICON umjesto Jukke Mattija Pennanena. Ta tvrtka u vlasništvu finskog KPA UNICON GROUPA registrirana za građevinarstvo bila je bez ovlaštene osobe od 4. svibnja 2018. do 13. veljače 2019.

Laurenţiu-Florin Dimitri novi je član Uprave NESTLÉ ADRIATICA umjesto Miljenka Vaića. Članovi Uprave od ranije su Yana Mikhaylova i Nicolas Michel Brondel.

Tvrtka BH ALUMINIUM novi je vlasnik ALUMILA ZAGREB. Dosadašnji vlasnik Daniel Đakić do kraja siječnja bio je i direktor tvrtke. BH ALUMINIUM preko tvrtke ALPRO u većinskom je vlasništvu tvrtke ALUMIL YU INDUSTRY iz Nove Pazove u Srbiji, koja je pak dio ALUMILA, grupacije sa 12 tvornica u šest država.

Nakon što je A&R CARTON AUSTRIA preuzeo ISTRAGRAFIKU od TDR-a, promijenio je naziv tvrtke u A&R CARTON ISTRA, sjedište preselio iz Rovinja u Kanfanar, a u NO-u je Markus Ohrnhofer-Zisser novi zamjenik predsjednika umjesto Yvonne Melchers, koja je bila imenovana mjesec i pol ranije.

MERKUR OSIGURANJE smanjilo je Nadzorni odbor sa peteročlanog u tročlani. Andreas Stettner ostao je predsjednik, Martin Ohde njegov zamjenik, a Harald Christandl član. Iz NO-a su izašli Wolfgang Halsegger i Gordan Pintar.

Nakon vlasničkog izlaska tvrtke ULJANIK BRODOGRADILIŠTE iz UTP-a – ULJANIK TEHNIČKIH PLINOVA promijenjen je i dio NO-a. Umjesto predstavnika grupacije ULJANIK Giannija Rossande i Maksimnilijana Percana (koji su ionako krajem ožujka uhićeni i zadržani su na 30 dana u istražnom zatvoru), u NO-u su novi članovi Marco Annoni (zamjenik predsjednika umjesto Rossande) i Tomislav Dragičević. Annoni ima istu funkciju u SOL CROATIJI iz Siska, koja je sad jedini vlasnik UTP-a., a Dragičević, nekadašnji predsjednik Uprave Ine, bio je i na čelu SOL CROATIJE, nekadašnje KISIKANE, pa SOL INE.

Ognjen Bojanac pridružio se na direktorskoj poziciji u MILŠPEDU iz Svete Nedelje Igoru Krnojelcu. U Upravi ove tvrtke u vlasništvu istoimene tvrtke iz Srbije je i prokuristica Petra Mostarčić Iković.

Pavle Paunović novi je suvlasnik ARBACOMMERCEA iz Zadra umjesto Marije Paunović. Drugi suvlasnik, Nikola Paunović, ujedno je i direktor tvrtke.

Hrvoje Livaja novi je predsjednik Uprave LUKE PLOČE d.d. umjesto Ivana Pavlovića, koji je u Upravi tvrtke bio od 2003. Zamjenici predsjednika Uprave Željki Dodig proširena su ovlaštenja, a Josip Jurčević nije više član Uprave, koja je sad dvočlana.

Tvrtka NOVO GAMING iz Zagreba više nije u vlasništvu austrijske grupacije NOVOMATIC. Preuzeo ju je švicarski investicijski holding GRYPHON INVEST, koji posjeduje niz kasina i kladionica, te upravlja s njima, proizvodi i iznajmljuje automate za igre na sreću, a u portfelju ima i uredske, trgovačke, industrijske i stambene nekretnine.

Maja Milinović promovirana je iz članice u predsjednicu Uprave u WIENERBERGER-ILOVCU i WIENERBERGER-CETERI umjesto Jožefa Štrakla. Nova članica Uprave ILOVCA je Tina Ban, a Boris Novosel ostao je u upravi obje tvrtke.

Toni Đikić novi je član NO-a DALEKOVODA iz Zagreba.