Tvrtke i karijere
StoryEditor

Pogledajte novu vlasničku strukturu Pevexa do koje je doveo razlaz Lovrinčevića i Radića

04. Ožujak 2021.
Jurica Lovrinčevićfoto Ratko Mavar

Nakon što je Mario Radić vlasnički izašao iz DICENTRE, tvrtka je dobila novu Upravu kojoj je na čelu Jurica Lovrinčević (koji je ostao jedini vlasnik), uz člana Uprave Nenada Bračuna. Ostavke su podnijeli dosadašnja predsjednica Uprave Kristina Prokš, Darijo Domić i donedavni vlasnik Mario Radić.

Nastavak je to vlasničkog raščišćavanja u kojem je Lovrinčeviću pripala DICENTRA, a RADIĆU FILIR. Kako su te dvije tvrtke suvlasnici PEVEXA, to je rezultiralo odlaskom Lovrinčevića s mjesta predsjednika Uprave, gdje ga je zamijenio Krešimir Bubalo.

image
Izvor: Lider, na osnovu podataka SKDD-a
foto

Ujedno je PEVEX dobio novu vlasničku strukturu. Najveći udjel i dalje ima Pavao Vujnovac (36,62 posto), Lovrinčević (sa svojim i Dicentrinim udjelom) ima 21,98 poasto, a Radić (sa svojim i Filirovim ucjelima) ima 16,24 posto. Franjo Kralj (sa svojim i udjelom Kralj-Commercea) ima 5,26 posto, a ostali suvlasnici imaju 14,48 posto udjela. 

Kad se oduzme 5,42 posto dionica koje su u posjedu same kompanije, dobiva se malo drugačija struktura glasačkih prava (koja je prikazana na grafikonu), prema kojoj Lovrinčeviću do kontrolnog paketa od 25 posto, na osnovu pregleda deset najvećih suvlasnika, nedostaje 1,76 posto glasova.

19. travanj 2024 05:25