Tvrtke i karijere
StoryEditor

Trenton: Otvoren predstečajni postupak za poznatog prerađivača maslina

18. Rujan 2020.
Davor Karninčić

Otvoren je predstečajni postupak za splitski TRENTON. Zatražio ga je Davor Karninčić 11. kolovoza zbog blokade računa teške 931 tisuće kuna. Blokada je uslijedila 17. lipnja, nakon što ERSTE BANKA nije pristala na restrukturiranje kredita od 3,1 milijun kuna. S dugovima prema dobavljačima, ukupne obveze iznose 7,2 milijuna kuna. Karninčić predlaže da tvrtka isplati sve obveze, bez otpisa, u mjesečnim ratama u naredne četiri godine. Taj time-out pomogao bi u stabilizaciji poslovanja.

TRENTON je počeo kao škverska tvrtka za usluge u brodogradnji, ali strojarski inženjer Davor Karninčić i njegova supruga, ekonomistica Lada Karninčić, pretvorili su ju u prehrambenu tvrtku, koja se specijalizirala za proizvodnju i preradu maslina, i proširila asortiman na kapare, slane inćune i dimljenu ribu, s idejom zaokruživanja palete tradicionalnih dalmatinskih prehrambenih delikatesa.

TRENTON je zadnji put iskazao gubitak u 2015. godini, ali je nakon toga poslovao pozitivno, na razini od oko 40 milijuna kuna prihoda. No, prošle godine prihodi su pali na samo 7,7 milijuna kuna, a dramatičan pad nastavljen je i u prvom polugodištu ove godine, kad je ostvareno samo 835 tisuća kuna prihoda uz minus od 350 tisuća kuna.

Za povjerenika predstečaja imenovan je Ivan Morosavljević.

24. travanj 2024 17:30