Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvin se oprašta od radnog dioničarstva, preuzima ga obitelj Vampovac

15. Svibanj 2021.
Hrvoje Vampovac

Virovitička drvno-prerađivačka kompanija Tvin ovog je tjedna promijenila upravu i vlasničku strukturu. Samim time došla je do kraja jedna od posljednjih epizoda radničkog dioničarstva u Hrvatskoj.

Obitelj Vampovac, u čijem se vlasništvu nalaze još tvrtke Pro Wood (nekadašnji DIK Đurđenovac) i Concorte, najveći proizvođač masivnog namještaja, sada je vlasnik preko 50 posto udjela u Tvinu, koji je donedavno imao 1200 dioničara. Mirjana Vampovac je nekadašnja komercijalna direktorica Tvina, a njezin sin Hrvoje vlasnik je Concortea i Pro Wooda. Obje njegove tvrtke posljednjih su godina ostvarivale prihode veće od Tvina, kompanije koji zapošljava 517 radnika koje sada čeka neki 'novi početak'.

Novi predsjednik Uprave Tvina je službeno od srijede Mario Mikolaš, suvlasnik Pro Wooda, koji je na tu poziciju došao umjesto dugogodišnjeg direktora Zdravka Vorkapića. Kako neslužbeno saznajemo, u Tvinu se trenutno radi na velikim organizacijskim i tehnološkim promjenama te na kompletnom rebrandingu. U subotu je najavljena Skupština, na kojoj će se birati i novi članovi Nadzornog odbora Tvina.

20. travanj 2024 09:44