Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Dragan Jurilj pobijedio turskog investitora, povratak vlasnika na čelo Hidromont IM-a, Ervačić smijenio direktoricu Farme Tomašanci

03. Rujan 2021.
Dragan Jurilj

GEOEN iz Zagreba izbrisan je iz Sudskog registra. Tvrtka je još u travnju pripojena GEOTHERMAL SOLUTIONSU u vlasništvu Dragana Jurilja i ECO CONSULTA njegova partnera Gorana Pavlovića. To je epilog raskola s turskim investitorom Muharremom Balatom, kojeg je direktor i suvlasnik GEOENA Jurilj uspio istisnuti iz vlasničke strukture. Turska strana žalila se, ali sud je dao za pravo Jurilju, koji je tako stekao kontrolu nad svojim projektom geotermalne elektrane u Velikoj Cigleni kod Bjelovara za koji je turska strana bila osigurala kredit od 300 milijuna eura. Elektrana Velika 1 snage 16,5 MW u punoj je proizvodnji od ožujka 2019., a u studenome te godine svečano su je otvorili tadašnji ministar energetike Tomislav Ćorić i Muharrem Balat. U prve dvije godine poslovanja donijela je više od 125 milijuna kuna dobiti.

Vlasnik HIDROMONTA INDUSTRIJSKE MONTAŽE iz Slavonskog Broda Vukosav Stanivuk vratio se na direktorsku poziciju umjesto opozvanog Vjekoslava Galića, koji je u međuvremenu, od travnja 2017., bio na čelu tvrtke. 

Vlasnik i prokurist FARME TOMAŠANCI Mirko Ervačić imenovao je novog direktora Josipa Ileša umjesto opozvane Martine Gadnjaj, koja je bila direktorica punih 6,5 godina.

Tvrtka GRUNDFOS SALES CROATIA u vlasništvu danskoga GRUNDFOS HOLDINGA ukinula je NO u kojem su bili predsjednik József Jánvári, njegov zamjenik Alen Miškec i Éva Gabriella Pásztor.

Melissa Dalton Bishop nova je direktorica u YOUNG LIVING ADRIATICU iz Dugopolja umjesto Branta Warrena Bishopa.

U Sudskom registru realizirana je promjena naziva tvrtke BISNODE u DUN & BRADSTREET. Posljedica je to preuzimanja vodeće europske kompanije za podatke i analitiku, koja je i dosad bila član mreže Dun & Bradstreet Worldwide Network. Anamarija Dujmović nije više prokuristica.

Paulina Ilić i Dean Šimić pridružili su se na direktorskim pozicijama u SIGMA POSLOVODSTVU iz Novigrada istarskog Radimu Haluzi, koji je imenovan dva tjedna ranije umjesto opozvanoga Diega Bana.

Danijel Čizmadija preuzeo je vlasnički i upravljački tvrtku KÉM i KÉM iz Makarske od Tibora Kéma.

Ante Župić nije više suvlasnik tvrtke UP ZAGREBAČKI PLAVI.

14. travanj 2024 16:11