Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Drugi povratak Peruzovića na čelo Adria Wincha, Zlatko Ravlić preuzeo nadzor nad svojom tvrtkom

06. Studeni 2020.
Milivoj Peruzović, Adria Winch

Suvlasnik Milivoj Peruzović drugi put se vratio na čelo ADRIA WINCHA, ovaj put umjesto Deana Ratkovića. Tvrtku je zajedno s drugim od trojice suvlasnika Marinom Srzentićem vodio 20 godina, do 2017. U međuvremenu je biznis upao u ozbiljne probleme, i Peruzović se početkom prošle godine nakratko, samo na mjesec dana vratio na direktorsku poziciju. Od Peruzovića je upravljanje preuzeo Ratković, koji je i direktor ADRIA WINCHOVE tvrtke kćeri DALSTROJA. Pokrenuo je predstečaj za obje tvrtke, a sporazumi su potvrđeni u studenome prošle godine (za ADRIA WINCH), odnosno u siječnju ove godine (za DALSTROJ). 

Doris Vlah nova je članica NO-a HRVATSKE LUTRIJE umjesto Jasminke Lojen.

Dosadašnji član Uprave MESNE INDUSTRIJE RAVLIĆ Mario Ravlić novi je predsjednik Uprave. Istovremeno je vlasnik Zlatko Ravlić poziciju prokurista zamijenio predsjedanjem novoosnovanim NO-om, u kojem su još njegov zamjenik Andrija Čeh i Sanela Kučar. Prokura je dodijeljena Anti Žužulu (ali to nije Ante Žužul koji je većinski vlasnik ŠKOLSKE KNJIGE). U u upravljačkoj strukturi ostali su članica Uprave Ivana Ravlić Devald i prokurist Suzana Jurić Sekulić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a HEP PLINA Marko Dvorski novi je predsjednik NO-a umjesto Danijela Ilića, koji više nije u NO-u, kao ni Marko Blažević. Dosadašnji član NO-a Ante Ćurić novi je zamjenik predsjednika NO-a, u koji su ušli Damir Lončarević i Ana Celjak.

Tvrtka MERCURY PROCESSING SERVICES INTERNATIONAL promijenila je naziv u NETS CEE, a Kasper Tjørntved Davidsen novi je član NO-a umjesto Jane Brendel.

Célian Leocat novi je direktor u DECATHLONU umjesto Wlodzimierza Roberta Matuszaka. Leocat se na direktorskoj poziciji pridružio Michelu Georgesu Martinu Kappleru, koji je menadžer u francuskoj kompaniji koja trguje sportskom opremom od 2000., na čelu je zagrebačkog DECATHLONA od osnivanja 2014., i vodi operacije i u Sloveniji i Srbiji.

Šest mjeseci nakon što je ATLANTIC izašao iz suvlasništva AMINOLABS ATLANTICA, tvrtka je promijenila naziv u EMPRW, u skladu s nazivom tvrtke koja je preuzela novogradišku tvornicu.  

Gabrijel Cvitković novi je član Uprave OTP LEASINGA.

Dosadašnji član Uprave MONTER-STROJARSKIH MONTAŽA Stjepan Novak novi je predsjednik Uprave umjesto Franje Novosela, a Dejan Rokić imenovan je zamjenikom člana Uprave i za to vrijeme mu je zamrznut mandat kao zamjeniku predsjednika NO-a.

Sa zadrškom od osam mjeseci objavljeno je u Sudskom registru da Dmitrij Gubanov,nije više direktor u ŠPOLJAR-TRANSPORTIMA. 

Grad Osijek i Josipa Matić novi su suvlasnici KAROLINE umjesto Stevana Milašinovića i Josipa Dragana Jasenkovića, pa tvrtka i dalje ima dvanaestero suvlasnika.

Marija Prvonožec Žutić pridružila se Igoru Žutiću kao suvlasnica i direktorica u tvrtki ŠESTO ČULO iz Velike Mlake (Velika Gorica), koja upravlja s nekoliko trgovina i servisa za telefonsku opremu pod nazivom Moby Freak.

Damir Vujinović preuzeo je upravljanje OTVORENOM TELEVIZIJOM kao zamjenik člana Uprave umjesto Mirka Korušića, koji je bio direktor samo mjesec dana. Vujinoviću za to vrijeme miruje mandat predsjednika NO-a, pa je tu poziciju preuzela dosadašnja zamjenica predsjednika NO-a Una Zioma Akrap, a članica NO-a Ana Uremović izabrana je za njenu zamjenicu. OTV je nedavno izašao iz predstečaja otvorenog 2014.

Jozefina Deskar i Nikica Blažević pridružili su se Marku Danonu na direktorskim pozicijama u tvrtki EMA iz Zagreba, pa je sad sve troje suvlasnika uključeno u upravljanje.

17. travanj 2024 12:03